Ünnepelj teljes odaadással, szívből!

Azfeller_adrienne_blog.jpg ünnep számomra fontos esemény. Az ünnep lehetőséget ad arra, hogy megállítsam az időt és a figyelmemet az ünnepre, vagy az ünnepeltre helyezzem. Az ünnepre már hetekkel előtte készülök. Olyan ez, mint karácsony előtt az advent. Átgondolom, hogy az ünnepet mivel emelhetem, s hogy  mit szeretnék mondani az ünnepeltnek. Az ünnepnek fontos része az ajándék is, mellyel kifejezésre juttathatom a tiszteletemet. 

Fontos az ünnep. Különösen a mai világban, amikor szűkén vagyunk az időnek. Az ünnep lehetőséget ad arra, hogy egymás szemébe nézzünk és köszönetet mondjunk. Az ünnep olyan esemény, ami előtt tisztára mosom a lelkem, átgondolom az elmúlt idő eseményeit, hogy az ünnepben teljes lényemmel jelen lehessek. Az ünnep napján szép ruhát öltök, hogy ezzel is kifejezzem tiszteletemet az ünnep és az ünnepelt előtt.  A szívemet öltöztetem fel. Elfelejtek minden gondot, bánatot, sérelmet és lelkem közepébe az ünnepet helyezem.

Az ünnep egy olyan öröm, melyet másokkal osztunk meg. Az együtt ünneplés öröme. Az ünnepnek megvan a lelki szertartása és a formába öntése. Az ünnep csak akkor tud lelki katarzis lenni, ha minden jelenlevő teljes lényével van jelen. Legyen az bár esküvő, születésnap, karácsony, húsvét, házassági évforduló vagy bármi más egyéb, ami ünneplést érdemel. Kezedben a pálca, szívedben az erő, rajtad múlik, hogy a napon betérnek-e az égi angyalok harsonáikkal kezükben, s lehozzák-e a lélekvirágokat a földre, hogy ünneppé tegyék az ünnepedet.   

Az elmúlt napokban két ünnep is volt számomra. A fiam tanítóit ünnepeltük. Két olyan embert, akik sokat jelentettek nekem és a fiamnak. Két olyan embert, akik példamutató életükkel, lelkesedésükkel és jelenlétükkel sok kis gyereknek adtak szárnyakat az élethez. Két olyan embert, akiket szívesen fogadnék barátomként, akikre a titkaimat is rábíznám. Két olyan embert, akik szeméből a Gondviselés mosolyog vissza rám.

A másik ünnep legalább ilyen fontos volt számomra; a végzős tanítványaink avatását ünnepeltük. Olyan emberek ők, akiknek fontos az érték és az emberség megőrzése. Olyanok, akik energiát, időt és fáradozást nem sajnálva készítették fel magukat arra, hogy maximális tudással lépjenek ki az életbe, mint aromaterapeuták, professzionális szépségterapeuták és szépségterapeuta mesterek. Drága tanítványaink, köszönöm nektek a bizalmat, a jelenléteteket és a lelkesedéseteket.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.