Összeköt és elhatárol – tegyünk mi is érte!

adrienne_bor.jpgKevés  olyan dolog van a világon, mint az emberi bőr, ami olyan egyértelműen leleplez minket. A bőrünk a legnagyobb szervünk, ami elhatárol, ugyanakkor össze is köt minket a világgal. A bőr az, ami megvéd a környezeti ártalmaktól, a betegségektől, szabályozza a hőmérsékletünket, segítségével lélegzünk, továbbá tápanyag- és víz raktárként is működik. A bőrünkön keresztül kontaktálunk, érzékelünk, simogatunk, ezen keresztül vagyunk jelen a világban és a bőrünk az, ami elég erőteljes jeleket képes venni a környezetünkből – gondoljunk csak egy egyszerű kézfogásra, vagy egy érintésre, amitől borsózik a hátunk, vagy épp ellenkezőleg, elakad a lélegzetünk.

Az, hogy hogyan bánunk a bőrünkkel, valahogy sosem volt fontos a korábbi időkben. Talán azért, mert fel sem merült senkiben, hogy rosszul is bánhatnánk vele. Ma már tisztább a kép, tudjuk, hogy mi bántja, mit nem szeret, hogy mit teszünk rosszul a bőrünkkel, mégis nagyon kevesen tudatosítják magukban a hibákat, és változtatnak megszokásaikon. Sajnos a legtöbbször csak akkor foglalkozunk vele, ha elkezd öregedni, vagy megbetegszik és még ekkor sem a hosszú távú megoldást, az életmódváltást választjuk, hanem a gyors eredményt ígérő utat.

A bőrünk tulajdonképpen nagyon egyszerűen és nagyszerűen működik. Elmeséli, hogyan érezzük magunkat benne, a bőrünk testestül- lelkestül leleplezi teljes valónkat. Olyan, mint egy falitábla, amire a lélek, a test kiírhatja napi, havi szükségletét. Vajon el szoktuk olvasni?

És, hogy mi táplálja, erősíti, tartja fiatalon a bőrt?

  • az oxigén, amit a szabad levegőn tudunk magunkba szívni,
  • a kevés, de értékes táplálék,
  • a sok csíra és természetes vitamin,
  • sok antioxidánst, mert csökkenti a szabadgyököket,
  • a tiszta, természetes kozmetikumok használata – minden más becsapás,
  • a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása (onnan tudod, hogy eleget ittál, ha a vizeleted majdnem szagtalan),
  • a napi rendszeres mozgás (azért imádom a jogát, mert azt magam is tudom otthon csinálni minden nap, erről írok a legközelebbi bejegyzésben J),
  • rövid napozás, de csak reggel és késő délután,
  • az illóolajok (párologtatás, belégzés, bedörzsölés), melyek segítenek a napi stresszre jó válaszokat adni,
  • az éjfél előtti- és a napi legalább 7 óra alvás.


Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.