Három muskétás a karcsúságért

depositphotos_10683294_original.jpgA karcsúságunk megőrzése örökzöld téma. Íme néhány tipp, mely segít formába hozni magunkat az Ünnepek előtt, vagy éppen a karácsonyi vacsorák után. 

Először is az alapszabályok:

  1. Minden falat étel előtt tedd fel magadnak a kérdést: ez mennyiben szolgál engem? Csak értékes ételt egyél, sok zöldséget, gyümölcsöt.
  2. Ne feledkezz meg a rendszeres mozgásról, testedzésről. Napi 20 perc jógával például rengeteget tehetsz magadért és ez a külsődön is meglátszik majd.
  3. Ahhoz, hogy a formádat elnyerd, egyensúlyt kell teremtened. Magadban és magad körül is, nyilván a kettő szorosan összefügg. Az egyensúly megteremtése pedig kitartást igényel, s erőt. “Egy dolgot sokáig akarni” – ez a siker titka.
  4. Mindezt fűszerezed meg egy kis aromaterápiával és biztos a siker! És hogy mely illóolajok segítenek neked ebben? Bemutatom a karcsúsítás három muskétását:

Grapefruit esszencia – Citrus paradisii

A grapefruit esszenciát a gyümölcs héjából nyerik, éppen ezért nagyon fontos, hogy bio minőségű legyen. Ellentétben sok más illóolajjal, ebben az esetben a növény esszenciáját nem vízgőzdesztillációval nyerik ki, hanem préseléssel, amely technika során nem lehet kiszűrni a permetezéshez használt vegyszereket.

A grapefruit héja rendkívül gazdag D-limonén-ben, mely hatékonyan támogatja az anyagcserét, serkenti a nyirokáramlást, így a méregtelenítést. A grapefruit esszenciáról már többszörösen bebizonyosodott, hogy kiváló vízhajtó és nyirokkeringést támogató hatású természetes szer. Használatával aktiválódnak a szervezet zsírbontó enzimei például a nyálban, így hatékony segítséget nyújt a zsírszövetek lebontásában. A grapefruit esszencia kiválóan illeszkedik a pacsuli illóolajhoz, melyet étvágycsökkentőként is ismernek. Így a két illóolaj együttes alkalmazása aktívan segíthet alakunk visszanyerésében. 

Receptek:

  1. 9 ml grapefruit illóolajhoz adj 1 ml pacsuli illóolajat, a keverékből 10 cseppet tegyél 100 ml szezám olajba, majd dörzsöld be vele a testedet naponta egyszer.
  2. Ha rád tör az éhség,  cseppents egy cseppet a keverékből a csuklód belső felére (figyelem: fényérzékényítő hatása miatt ezt követően 8 órát ne menj szoláriumba, és ne érje a bőrödet közvetlen napfény!) és lélegezd be mélyen az illatot. Hatására elmúlik az éhséged.
  3. Ugyanezt az illatkeveréket használd diffúzorba, vagy párologtatóba, csak ebben az esetben ne keverd össze bázisolajjal. A szoba méretétől függően 7-14 csepp elég a keverékből, hogy az egész légtérben békét hozó és étvágyat csökkentő illatfelhő áradjon.

Cejloni fahéj illóolaj – Cinnamomum verum

A másik kiváló támogatónk a cejloni fahéj illóolaj, mely szabályozza a vércukorszintet, így csökkenti, akár meg is szünteti az oktalan éhséget.

Itt nincsenek kifejezett receptek, a cejloni fahéj illóolajból adhatunk egy cseppet a reggeli smoothie-hoz, teához, zabkásához, de még a capuccino zabhabjába is belekeverhetjük. Az íze megbolondítja az ételt, italt és rendezi a vércukorszintet. 

Gyömbér illóolaj – Zingiber officinalis

A harmadik muskétásunk a gyömbér, mely kiváló emésztést serkentő, étvágycsökkentő, anyagcsere javító és gyulladáscsökkentő illóolaj. A gyömbér segítségével jobban felszívódnak a vitaminok és ásványi anyagok, melyek a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlenek.

Ebben az esetben is azt tanácsolom, hogy tégy egy csepp illóolajat a teádba, zabkásádba, smoothie-dba, párolt zöldségedre, húsételeidre, vagy éppen akármilyen italodba, ételedbe, amibe éppen úgy érzed, elfér az íze.

Karcsúsításra fel!



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.