Útra fel – éljen az élet!

_dsc1755_copy_masolat.jpg
Az utazás – mondhatom bátran – némi előstresszel jár. Ami persze örömteli nyilván, de azért alaposan át kell gondolni, hogy mit is viszünk magunkkal. Egyrészről a saját csomagunkat, másrészt pedig a velünk utazó gyerekek holmijait. Nem könnyű. A sok utazás bár gyakorlottá teszi az embert, de egészen más dolog szükséges, ha üzleti útra megyek és más, ha nyaralni.

Őszintén megvallom, nem vagyok egy hátizsákos turista és szeretem, ha minden velem van, ami szükséges, ugyanakkor nem szeretem a felesleges holmikat. Éppen ezért már hetekkel előtte elkezdek gondolkodni, mi kerüljön a bőröndbe, előkészítek egy füzetet az asztalra és felírom, ami időközben eszembe jut, hogy mit kellene venni-vinni.

Szükséges holmik a napozáshoz és a természetes védelemre

Ez az egyik legfontosabb, de véleményem szerint legegyszerűbben megoldható rész. Ide szükséges egy nagy kalap, egy hosszú fehér ruha könnyű természetes anyagból, napszemüveg és persze Sunsol napolaj és napozás utáni balzsam.

A fényvédelemről sajátos véleményem van. Kizárólag csak a reggeli és a késő délutáni napon vagyok, napközben hosszú fehér ruhával és kalappal védem magam. A kalap amúgy egész nap rajtam van.  

Mivel a tengerparti nyaralás során napközben leginkább fürdőruhában vagyok, így több fürdőruhát is bepakolok.

  1. Könnyű, lenge és legfőképpen kényelmes ruházat

Napközben annyira nem öltözködöm  a hőség miatt, éppen ezért a könnyű, lenge ruházatot részesítem előnyben. A sort jó lehetne, de ugyanaz a helyzet vele, mint az ujjatlan felsővel, nem véd a naptól. Inkább a nagyon lenge, pille könnyű, de hosszú ruhákat részesítem előnyben. A selyem nem megfelelő, nagyon meleg, így sokkal jobb a len, de a lenen belül is az a minőségű, ami finoman szövött és vékony. A len-pamut eddig a leginkább bevált anyag a számomra, de szeretem a finom gézből készült ruhákat is, főleg, ha fehér.  

  1. Elegáns öltözet estére

Egyszerű, egyszínű ruhák. Ez már lehet kivágott, de fontos, hogy kényelmes legyen. Szeretem a kéket, a zöldet, de a feketét is, amit aztán szép ékszerrel fel lehet dobni. Na és egy szép rúzzsal. Egy alkalmi táskát mindig bedobok a bőröndbe, amit éppúgy használhatok este, mint nappal.

  1. Bőrápolás

A nyaralás lehetőséget ad arra, hogy kicsit kényeztessem magam, így a napi bőrápolási rutinom mellé mindig teszek be egy maszkot és a hajamról sem feledkezem meg. Éljen a szépség és a harmónia. Íme:

  • Rose de Luxe Arcolaj – a bőr kényeztetésére
  • Flora Aromaqua – napjában akár többször is hidratálom vele az arcom, ez különösen jól esik itt a tenger mellett, de az Arcolaj előtt mindig használom.
  • Hungarian Spring Extra hidratáló  – esténként ezzel kényeztetem a bőröm, mert annyira jó
  • Pour Homme 10 perces krémmaszk – igen, nemcsak férfiaknak, hogy a bőr puha és bársonyos legyen
  • Sunsol napolaj – napozáshoz használom, mert véd és ápol
  • Sunsol napozás utáni balzsam – megnyugtatja és ápolja a bőrt
  • Kókuszolaj – mindig velem van, mert reggel mindig eszem belőle és a fürdés után a hajamat ezzel kenem be, hogy megőrizze a fényét és rugalmasságát a nap és a sós tenger ellenére.

utra_fel.jpg

  1. Házipatika

Sosem utazom az Útitárs nélkül. Már próbáltam otthon hagyni egyiket, másikat, de rá kellett jönnöm, hogy mindig arra van épp szükség, ami pont nincs velem.

Teafa olaj mindig van a táskámban. Kézfertőtlenítés, vagy más egyéb helyzet esetén, pl. felületek lefertőtlenítésére is használom. Ezen felül még hozok magammal egy oregáno kapszulát is a „Ki tudja…” esetekre.

  1. Testmozgás

Ide nem kell sokat képzelni. Nyilván mindig velem van a jógaruhám, ami nyáron egy sort és egy rövid kis felső és természetesen a jógaszőnyeg valamilyen formája. Ennyi és nem több, de fontos kelléke a nyaralásomnak.

  1. Szellemi szórakozás

Nem tudok könyv nélkül élni, így a nyaralásom részét képezi, hogy hozok magammal két jó könyvet. Egy regényt és egy filozófikus könyvet. Hogy melyik lesz az, hosszas gondolkodás előzi meg, mert persze mindig van jó pár, amit szívem szerint magammal vinnék. Egy Elle és egy Vogue is helyet kap, amit rendszerint útközben veszek meg.  

  1. Apróság, de annyira jó, ha velem van

Pár éve rájöttem, hogy rendkívül jó szolgálatot tesz egy melegebb kendő. Egy olyan kendő, ami puha, meleg és még szép is. Erre rendszeresítettem egy sötétkék kendőt, amit ha kell párnaként, ha kell takaróként, ha kell vállkendőként tudok használni. Ezzel be tudom takarni a gyerekem, de akár rá is tudok ülni. Szóval egy mindenes kendő. Egy meleg, puha, többfunkciós útikendő… 🙂



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.