Te vagy a rendező

_dsc0639_masolat.jpg

Új év, új kezdet, új lehetőség. Lehetőség a tisztuláshoz, az újjászületéshez, a fejlődéshez, az átalakuláshoz – azaz a változáshoz. Ez mindig önmagunkban kezdődik. Mindig nehéz, mindig megúszhatatlan. Csak az nem mindegy, hogy szereplője vagy rendezője vagy-e a folyamatoknak!

Akik hezitálnak az életben, mindig rákényszerülnek a változásra, ám azok, akik felismerik a szükségességet és elkerülhetetlent – például egy jobb sors érdekében –, vállalják a változást. A változás minkét esetben megtörténik, de míg a hezitálók túlélik, a felvállalók megélik a változást. Mindkettő erőfeszítéssel és nehézségekkel jár, ám a célja más. Mindkét esetben áldozatokat kell hozni, és szokatlan területekre tévedünk az út során, ám az úthoz szükséges úti poggyász mérete különbözik. Az egyiket cipeljük magunkkal, a másikat pedig csak átvetjük a vállunkon. Az előzőben túl sok holmi van, míg a másikból mindent elhagyunk, hogy az út végére csak a szükséges és elégséges maradhasson.

Mi következik mindebből? Szabaduljunk meg olyan dolgoktól, amelyek visszatartanak, lehúznak, amelyek már régen lejártak vagy fölöslegesek! Tudatosan, elhatározottan és önként lépjünk arra az útra, ami eredményes és csalódásoktól mentes változást hoz önmagunkban, így a környezetünkben is.

Legyél rendező!

2017 a változás éve. Ha összeadod a számokat az egyes szám jön ki, ami a nagy arkánumban a mágus lapja, a kezdet, a mindent elindító erő. Merj kimozdulni a komfortzónából, merj álmodni, merj belevágni, merj bízni magadban, és merj hinni abban, hogy sikerül, bármi is a célod, vágyad!

Most én is új kört kezdek. Egy új ciklus indul az életemben. Mindazt, amire már évek óta vágytam, magamban, gondolatban, most elindítom. Kilépek a komfortzónámból és megteszem a változáshoz szükséges lépéseket.

Ma vízkereszt napja van. A legjobb az újrakezdéshez.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.