Tömjén és mirha

 

tomjen_es_mirha.jpg

A tömjén és a mirha illóolaja, melyet már a bibliai időkben is használtak, mindig nagy értéknek számított. Használatuk napjainkban ismét felerősödött  és hatásuk igazolására folyamatos kutatások folynak.

Ezek az illóolajok terpénekben és szeszkviterpénekben bővelkednek, melyek kiváló gyulladáscsökkentő, antioxidáns és az idegrendszernyugtató hatásúak. 

A szeszkviterpének képesek áttörni az idegrendszer vér-agy gátján, stimulálják a limbikus rendszert és a memóriáért felelős agyi mirigyeket, valamint felszabadító érzéseket generálnak. A kutatások kimutatták azt is, hogy a szeszkviterpének támogatják az oxigénfelvételt a hipotalamusz, a tobozmirigy és az agyalapi mirigy közelében lévő receptorok területén. Továbbá kifejezett hatással bírnak a hipotalamuszban található érzelmi központunkra és abban is segítenek, hogy nyugodtak, kiegyensúlyozottak maradjunk.

A bőrápolásban mind a tömjén, mind pedig a mirha kiváló bőrregeneráló és feszesítő tulajdonságot mutat. Az ekcémás bőr kezelésében is első számú olajoknak számítanak. Gondoljunk csak bele, ha ebben a szélsőségesnek számító bőrképnél javulást hoznak, akkor milyen jótékonyan késleltethetik a bőr öregedési folyamatait, hiszen kiegyensúlyozó, gyógyító hatásuknál fogva, a sejtek közötti kommunikációt serkentik, aktiválják. 

Az Ardonia testolajat és arcolajat épp ezért a tömjén és a mirha illóolajára építettük, így használatuk során nem csak a bőrünk szépül, lelkünk és egészségünk is harmóniába kerül.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.