Puhán érintsd a bőröd, hogy szebbé váljon általa

adri_puhan_erintsd.jpg

Van, aki ajándékba kapja a szép bőrt és meg is tudja őrizni a szépségét. Van, aki bár szép bőrt kapott, de nem tudott rá vigyázni. Olyan is van, akinek kevésbé szép a bőre, mégis kihozza belőle a legjobbat és van olyan is, aki soha semmit nem tesz érte, mégis szép a bőre.

A szép bőrért sok mindent lehet és kell is tenni. De…! Egy dolgot mindenképpen szükséges: szeretni!

Nem bolond fecsegés, hogy szeresd a bőröd, aztán majd minden megoldódik, hisz a bőr meghálálja a szeretetteljes gondoskodást. Sőt, tovább megyek, azt figyeltem meg, hogy összefüggés van a saját bőrünk iránt mutatott tisztelet azzal a képességgel, ahogyan másokat tudunk megérinteni. Mások érintésének képessége pedig gyógyítja a bőrünket. A rendszer gyönyörű.

Függetlenül bőrünk állapotától, meg kell tanulnunk, hogy gyöngéden és szeretettel forduljunk feléje. Tudom, hogy azok számára, akiknek problémájuk van a bőrükkel, kétségbeejtőnek hangozhatnak a szavaim, mégis ez az első egyik legfontosabb lépés a szép bőr felé.

A tiszteleten és a gyöngédségen túl nagyon fontos a szeretetteljes törődés. Fontos, hogy gondosan válaszd ki azokat a bőrápoló termékeket, amelyeket magadra kensz és mindig gyöngéden érintsd meg a bőrödet. Soha ne felejtsd el, hogy a bőröd a legapróbb gondoskodást is meghálálja.

A bőrhöz való kapcsolódásunkat újra kell gombolnunk, újra kell tanulnunk, mert megértésével sok gubancot kisimíthatunk.

Írtam néhány ébresztő gondolatot neked a bőröd szépülésére:

Szonett a szép bőrért
Szeretem a bőröm, mely védelmez és körbeölel engem.
Szeretem a bőröm, mely lehetőséget ad arra, hogy megnyilvánuljak.
Szeretem a bőröm, mely üzeneteket küld felém, hogy a testem mélyén zajló folyamatokat jobban megérthessem.
Szeretem a bőröm, mely lehetőséget ad arra is, hogy finoman megérinthessem a körülöttem lévő világot.
Szeretem a bőröm, és ezért gyöngéden gondoskodom róla és védelmezem őt.
Szeretem a bőröm, ezért mindig tisztelettel és figyelemmel vagyok iránta.
Szeretem magam.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.