A szeretet, avagy a legcsodálatosabb szépítő elixír

adrienne_feller_blog.jpg

Szeretek tanítani, mert szeretem az embereket és igazából nagyon szeretek velük haladni az úton. Számomra a tanítás egy ilyen alkalom, hiszen együtt fejtjük meg a dolgokat és a nap végére együtt jutunk újabb felismeréshez.

Nemrég arcdiagnosztika képzést tartottam. Ez az alkalom megint megerősített abban, hogy a szeretet a legfontosabb életelixír. Nemcsak az a szeretet, amit én adok másnak, hanem az is, amit kapok mástól. Egyszerűen jó és fontos szeretve lenni. Mindannyian erre vágyunk a legjobban, aki pedig azt állítja magáról, hogy köszöni, ő jól van egyedül is, talán az vágyik a legjobban a szeretetre. Na de milyen szeretetre? Mert már én is sokszor belefutottam abba a hibába, hogy bár én azt gondoltam, hogy szeretek, a másik mégis hiányt élt meg mellettem. Mert mindenkit másképpen kell szeretni, hisz a szeretetnek több nyelve van, és mindenki más nyelvet ért.

Van, aki számára az ELISMERŐ SZAVAK jelentik, hogy szeretve van. Az ilyen ember akkor érzi magát szeretve, ha dícséretet kap. Ez az ő szeretet nyelve. A dícsérő szó mindennél többet jelent számára.

Valaki számára a MINŐSÉGI IDŐ a szeretet legfőbb kifejezője, neki fontos az együtt töltött idő. Olyan idő, amikor teljes mértékben vele vagyunk, rá figyelünk. Ilyenkor nem kapcsoljuk be a telefont, nem nézzük a tévét, nem foglalkozunk mással csak vele, hogy megélhesse azt az érzést, hogy fontos, hogy szeretve van.

Van olyan, aki az AJÁNDÉKOT tartja a megbecsülés legfőbb jelének. Ebben az esetben nem az ajándék nagysága számít, hanem a jól eltalált, személyre szabott ajándék. Apróság, figyelmesség, amiben a másik érezheti, hogy fontos és időt fordítottunk arra, hogy neki a legmegfelelőbb ajándékot megtaláljuk.

Ismerek olyan embert, aki a szeretetet a neki tett SZÍVESSÉGEN keresztül éli meg. Neki bármely apró szívesség sokat jelent, bármi, ami könnyíti az életét, felbecsülhetetlen értékű. Általa érzi, hogy megbecsülik, hogy fontos és számít. Általa jut többlet energiához és örömhöz.

Sokaknak az ÉRINTÉS a szeretet. Az érintésnek több módja van, általa azt kommunikálhatjuk a másiknak, hogy fontos vagy számomra, becsüllek téged. Azok számára, akiknek ez fontos, azoknak egy vállveregetés, kézfogás, egy finom puha érintés mind azt közvetíti, hogy fontosak, számukra egy kedves mozdulat, érintés többet mond minden szónál.

Bármely nyelvet is beszélje valaki, figyelemmel kell egymás iránt lennünk, hogy mindenkit azon a nyelven tudjunk megszólítani, amin ő ért, amin át tudjuk adni, hogy fontos és hogy mennyire nagyon szeretjük.

Mert a szeretet az egyetlen olyan esszencia a világon, ami által növekszünk, gyógyulunk és szépülünk. A nyugalmat, a biztonság érzését közvetíti, amibe jó belesimulni, amiben el lehet pihenni, ami leoldja rólunk a stresszt, a félelmet, a boldogtalanságot, a legnagyobb pusztító erőket. Így kijelenthetjük, hogy a szeretet a legjobb antioxidáns szer.

Gary Chapman – Egymásra hangolva című könyve alapján



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.