Áldott húsvéti ünnep

_dsc8083.jpg

Április közepét írjuk, itt a madárcsicsergős, fényes, langyos tavasz és vele közeledik a húsvét. A természet készülődik, hogy színes ruhába bújva várja a vidám locsolkodókat és pironkodó lányokat.

A régi hagyományok néhány évtizede már új köntöst kaptak, így a locsolkodás sem a régi. A friss víz helyett kölnivizek kavalkádja ömlik a női fejekre eme jeles ünnepen. A férfiak bőven mérik a filléres pacsulit, az asszonyok pedig óráról órára nehezebb felhőt hordanak maguk körül.

Édesanyák, kiket fiúgyermekkel áldott meg az Ég, adjatok gyermekeitek kezébe virágvizet, a levendulavíz nyáridéző lila aromáját, a narancsvirágvíz édes parfümösségét és a rózsavíz ámulatba ejtő finomságát. Ezek a gyengéd virágvizek olyanok, mint a tavaszi szél könnyű fuvallata, mint egy áttetsző selyemruha, mely körbeölel.

Köszöntsük együtt a tavaszt! Új energiák vibrálnak a levegőben, lüktet a Föld ereje, a fák és virágok bontogatják már virág- és lombkoronájukat. Lehetne ennél szebb a húsvétunk?



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.