TESTET, LELKET KÍMÉLŐ UTAZÁS

_dsc1424.JPG

Bevallom, nem annyira szeretem a repülést. Megvisel a kétórás tolongás, várakozás, a biztonsági ellenőrzés, majd a repülő felszállása, leszállása, na meg persze olykor a közbülső idő is. Ezért van néhány igazán jó tippem arra, mit tehetünk, hogy az utazás könnyebb legyen:

1.Igyál sok vizet!

Ha hiszed, ha nem, a víz a legjobb minden zötykölődős esetre. Jobb, mint bármi. Egyensúlyba hoz, rugalmassá tesz és tisztává varázsolja gondolataidat. Emellett az emésztést is segíti, ami az utazás során bizony sokaknál nehézkessé válik. Egy szó mint száz, a lényeg, hogy utazás alkalmával legalább egy literrel több vizet igyál meg, mint normál esetben!

2. Könnyű ételt válassz, lehetőleg gyümölcsöt és zöldséget!

    Mindkét étel kiválóan hidratálja a testet, ezáltal a bőrödet, emellett teli vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal. A legjobb választás a zöld smoothie, ami klorofil tartalmának köszönhetően egy igazi energia bomba.

    3. Készítsd fel a bőröd az utazásra!

    Három nappal az utazás előtt adj még több táplálékot a bőrödnek. Hidratálj és táplálj: tégy fel egy jó pakolás és használj elixírt, hogy bőrödet a lehető legjobb állapotba hozd az utazás időpontjára. Én a következő rutint ajánlom:

      • Radírozd le az arcod, majd bő meleg vízzel mosd le!
      • Permetezd aromavízzel a bőröd, majd használj arcolajat és jól masszírozd be!
      • Kenj fel egy kis extra elixírt, és ezt is jól masszírozd bele a törődésre vágyó arcbőrödbe!
      • Ha szükségét érzed, ezek után egy nagyobb adag krémmel is jól masszírozd át az egész arcodat, dekoltázsodat és vállaidat!

    Ha minderre nincs erőd és időd, látogass meg egy szépségterapeutát, mert ő pontosan tudja, mi kell a bőrödnek!

    4. Az utazáshoz vigyél magaddal arcpermetet!

    Kiváló praktika, ha az utazáshoz egy permetet viszel magaddal, amellett, hogy hidratálja és megvédi bőrödet a kiszáradástól, frissítésnek sem utolsó!

    5. Korán feküdj le!

    Az a tapasztalatom, hogy ha az utazás előtt korán lefekszem, akkor jobban bírom az utazással járó stresszt. Csak emlékeztetőül, az alvás fontos, mert akkor tud a szervezet a növekedésre, a méregtelenítésre és a regenerálódásra fókuszálni. Ha nehezen megy az alvás, főleg, ha izgatott vagy az utazás miett, használj Kék esszenciát! Néhány csepp a zsebkendőre, párnára, mackóra és garantált a pihentető, nyugodt alvás érdekében.

    6. Mozogj!

    Hosszabb repülőúton egy pohár víz óránként fontos a szervezet hidratáltsága érdekében, de a mozgásról se feledkezz meg! Mozogj, hogy a keringést beindítsd és ne vizesedj be! Zsibbadt lábaidnak pedig megváltás a Fehér esszencia – frissít, energiát ad és oldja a bezártság érzetét.

    7. Lélegezz

    Ahogy leszálltál és már a szállásodra értél, vegyél egy jó fürdőt, mosd le a sminket, mosd meg az arcod és frissítsd fel magad permettel, arcolajjal és masszírozd át a bőröd hidratáló krémmel. Majd menj el egy jó sétára, ha lehet a zöldbe. Egyszerűen érkezz meg!

    8. Legyen nálad mindig ricinusolaj!

    Nincs is annál rosszabb, mint amikor megérkezel valahova és nem tudsz wc-re menni. Ezen könnyen segít egy evőkanál ricinusolaj. Másnapra könnyűvé és lazává teszi a székletet, anélkül, hogy kellemetlenséget élnél meg. 30 ml ricinus mindig legyen nálad, hátha másnak is segítesz vele.

    9. Egyél egy tál forró levest!

    Megérkezés után nincs is jobb, mint egy jó forró zöldségleves. Anyám mindig azzal vár, ha hazaérek. Forró, fűszeres zöldséglevessel. Ez azonnal helyreteszi az egész testemet, a lelkemről nem is beszélve! Ha külföldön vagy, keress egy szimpatikus éttermet és válaszd ki a legtisztábbnak tűnő, igazi erőt adó helyi leveskülönlegességet és a finom étellel együtt szívd magadba a hely hangulatát!



    Kommentek:
    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.