Mr. és Mrs.

szekreny_blog_mr_mrs2.jpg

Régóta egy különös társaság tagja vagyok, akik merőben különbözőek, színes egyéniségek. Egyszerűen más-más karakterűek. Pont ennek köszönhetően elmondhatatlanul jó a társaságukban. A változatosságuk miatt is szeretem őket. Mindig tanulok tőlük, sokat nevetünk, érdekes dolgokat mesélünk, néha rávilágítanak a gyengeségeimre, de ezt is annyira kedvesen és szelíden. Sosem érzem tőle rosszul magam, mert ha rá is mutatnak, szinte már nyújtják is a megoldást.

Van olyan alkalom is, hogy csak az egyikükkel találkozom, de ha mind egybegyűlünk, az valahogy egészen más. Az ilyen alkalmak után, talán a bölcsességüknek és a humoruknak köszönhetően, mindig lendületesebbé és erősebbé válok. Rájövök, hogy milyen végtelenül sokrétű az élet és milyen szerencsés vagyok, hogy ilyen barátaim lehetnek.

Itt van például M., aki teli van játékossággal és a jelenléte mindannyiunknak örömöt, felszabadultságot jelent. Egyszerűen újra gyerekké válik az ember vele. Vagy mondjuk B., akit sosem kellett a szavak terén kisegíteni, történeteit a társaság nagy lelkesedéssel fogadja, mondhatom, hogy alig várjuk színes meséit.

R. pedig maga az elegancia, a kifinomultság, a művészetek iránti érzékenység, de van benne valami hűvös távolságtartás, amit igazán csak Y. tud feloldani. Ő az, aki a maga rendkívül könnyed nagyvonalúságával a társaság középpontja. Mindenki szereti őt. Y. tele van örömmel, életigenléssel, bátorsággal és végtelen eleganciával. M. kissé zárkózott, de mindannyiunknak jól esik a nyugalma, ami szinte körbe lengi. A jelenlétében mindig megnyugszom. Szeretjük, bár kissé koravénnek tűnik, pedig nem az, csak másoktól eltérően nyugalmat és biztonságot áraszt.

K., ennél sokkal intenzívebb, teli van lendülettel, energiával, korán kel és mire a világ felébred, már mindent elintézett. R. K-hoz hasonlóan teli van energiával és ha valaki, akkor ő aztán igazán céltudatos. Ő az, aki mindannyiunkat a lényeglátásra tanít. Nem töpreng a múlton, teljesen a jelenben él. „A ma számít” – mondja sokszor.

G. mindig a gyerekeiről áradozik. Az egész életét nekik szenteli, persze, hogy mindenki imádja, mert állandóan mindannyiunk kedvét keresi. Ő az, aki egy kosár virággal érkezik, vagy egy nagy tál süteménnyel. Meleg kezeivel mindannyiunk számára a biztonságot és a derűt hozza el. Ha bármelyikünknek bánata van, akkor ő az, aki csendben meghallgatja, nem ad tanácsot, csak a jelenlétével segít a megoldás megtalálásában.

N. mindenkitől különbözik. Magányos és mégsem. Nem fecseg, nem avatkozik bele senki életébe, pusztán a jelenléte nagy segítség. Ő a társaság igazi gyógyírja. N. bölcs. Bár ez nem mindenkinek tűnik fel, de a vájtszeműek tudják, hogy N. egy csoda. Megfoghatatlan, azt sem tudjuk hány éves. Nem is a korával van elfoglalva, sokkal inkább a jelen számít neki. Egyszerűen elegáns. Nincs tupír körülötte.

J. mindig más ruhában pompázik. A társaság közepe, maga a báj, a kedvesség. Lenyűgöző. Égi jelenség lenne, ha nem lenne annyira földi is egyben. Érzéki és mennyei, ez a nagy erőssége. N. finom, könnyed, légies, törékeny, áttetsző, kifinomult, éteri és intelligens. Jelenléte a tengert idézi, a szabadságot. Természete magával ragadó.

M. és T. mindig együtt. Mindenhova együtt járnak. Mindkettőről a bölcsesség, a gazdagság, a bőség jut az eszembe. Királyi elegancia. Méltóság. A közös bennük, hogy különös volt a születésük. Szinte egyező, mégis más, de náluk tényleg azt lehet mondani, hogy a születésük meghatározza az életüket.

P. a nagy utazó, aki az egész világot már bejárta, teli van történettel és mondanivalóval. Sokan megítélik, mert félreismerik. Akár még nagyképűnek is tarthatják. Megjelenését nem lehet nem észrevenni. Valahol az egész testedben érzed a közelségét. Tudod mi jut róla eszembe? Talán Párizs, de az is lehet, hogy London, vagy mondjuk New York. Elegáns, mindig jól öltözött. Jobban szereti a feketét, hozzá a fehéret, de a vöröset is élvezi. A szögletes formákat kedveli és a ruháit soha sem leárazva veszi.

F. ezzel szemben sokkal lazább. Ő is jól öltözött, de még mennyire! A színek az erőssége, a változatosság és az extravagancia. Az eleganciájának védjegye a drága óra és persze a cipő. Messziről megismerni őt. Hódít, bárhova is érkezik. Igazi sármőr, forró, tüzes, szédítő. A nők megbolondulnak érte, felborzolja a kedélyeket.

Szóval vannak egy páran a társaságban, akiket említettem csak néhány a nagy sokaságból. Mindenki más és mindenki másképpen éli meg az életet. Hihetetlen kavalkád. Sokszor feszegetik lelkem ajtaját, melynek felnyílása mindig változást hoz, de ez így van jól, mert karnevál, repülés minden együttlét…

…mély lélegzetet veszek és becsukom gyönyörű szekrényem ajtaját, ahol barátaim, a varázslatos illatok csücsülnek.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.