14 dolog, amit mindig magammal viszek, ha utazom

feller_adrienne_nyaralas_2.jpg

Kényelmesen szeretek utazni. Nem szeretem, ha egy aprócska bőröndbe kell összezsúfolnom egy hétre elegendő ruhát – gondolva természetesen az összes lehetséges időjárásra, kozmetikumot, sminket és könyvet. Szeretem, ha van terem és ha mindenem velem van, amire szükségem lehet. Persze, vannak olyan helyzetek, hogy nem vihetem magammal a fél háztartást. Ilyenkor előveszem minden kreativitásomat és már hetekkel a nyaralás előtt összeszedem, mit szeretnék magamnál tudni és minek hol tudok helyet szorítani. Íme mindaz, amit biztosan magammal viszek, ha utazok… még ha a leglehetetlenebb méretű bőrönd is az útitársam:

  1. Egy jó könyv, ami végre nem szakma, hanem amolyan letehetetlen, vidám és mindent feledtető könyv. Például a Pixel Tóth Krisztinától.
  2. Kókusz olaj, ami több okból sem maradhat itthon. Egyrész, minden nap megeszem belőle egy teáskanálnyit, hiszen kiválóan rendben tartja az emésztésemet és jó gyulladáscsökkentő. Aztán, minden reggel, miután úsztam a tengerben, beolajozom a hajam vele. Ennek a trükknek köszönhetően a hajam nem kopik meg az erős napsütésnek köszönhetően, hanem megtartja a színét és még a rugalmasságát is visszaadja a kókusz olaj és a tenger víz emulziója. 🙂 Végül pedig, naponta egyszer jó alaposan átdörzsölöm a testem vele és megmasszírozom a családom egyik tagját is. Azért az egyiket, mert ezt ki kell érdemelni. „Na ma ki lesz a szerencsés nyertes?” – teszem fel a kérdést reggel. Persze ez csak vicc, de az tény, hogy minden nap valakinek kedveskedek. Nem hosszú masszázzsal, 10-20 perc, lehet, hogy csak a talpát, a kezét, vagy épp a hátát, de ilyenkor bepótolom mindazt, ami év közben elmaradt. A bónusz, hogy a kókusz olaj, azon túl, hogy kiválóan hidratálja és táplálja a bőrt, természetes fényvédő hatással is bír.
  3. Citrom illóolaj. Ez az illóolaj az egyik kedvencem. Mire is jó? Csodálatos az illata és légtisztító hatású. Ezzel szoktam a szállodai szobát beillatosítani, hogy olyan „mi családunk” illata legyen. Így sokkal könnyebb megérkezni. Reggelente két cseppet egy pohár vízbe cseppentek és megiszom. Ez beindítja az epeműködést és az emésztést, valamint méregtelenítő, frissítő és immunerősítő hatású. Mindezeken túl pedig hangulat javító. Egyszóval formába hoz.
  4. Kék esszencia – mindenre, amit fertőtleníteni kell. Pár cseppel például lefertőtlenítem a szállodai wc-t. Mindig magamnál tartom, hogy ha bármi sérülés ér bárkit, azonnal tudjak segíteni. Ez az az olajkeverék, amivel a sebet lehet fertőtleníteni, a fájós lábat be lehet kenni, hogy enyhüljön a duzzanat, a fájdalom. És ez az az olajkeverék, amiből pár cseppet a tenyerembe cseppentek és mélyen belélegzem, ha nem tudok jól aludni.
  5. Fehér esszencia – minden vírusos fertőzés megoldója. A legjobb minden fertőzés elkerülésére, vagy gyógyítására. Repülésnél mindannyiunk mellkasát bekenjük 3 cseppel, hogy az amúgy vírusoktól terhelt repülőn ne kapjunk el betegséget. Én nem tudom, ki hogy van ezzel, de nálunk többször előfordult már, hogy a nyaralás kezdetén én vagy a gyerek betegség tüneteit mutatta. Amióta a Fehér esszenciát használjuk, ezzel a gonddal már nem kell megküzdenünk.
  6. Fény esszencia – minden szorongás elcsitítója. Elég csak párszor belélegezni és hagyni, hogy átjárjon a benne lévő rózsa, mirha, bergamott, narancs és illatos verbéna varázslatos ereje. Aki próbálta, tudja, hogy milyen gyógyító hatású a lélekre.
  7. Kalap – az alapdarab. A kalap megvéd az erős napsugárzástól, nem kell alá frizura, mindig csinos vagy benne és amúgy pedig annyira nőies, hogy semmiképp nem maradhat a gardrób polcán.
  8. Egy jó napszemüveg – a jó napszemüveg szép, könnyű és jól védi a szemet a káros sugaraktól. Nyaraláskor elengedhetetlen és a legkisebb helyen is elfér! 🙂
  9. Vékony, fehér, len- vagy pamutruha – ezt a ruhát azért viszem magammal, hogy a tűző napon, délidőben felvegyem, ezzel óvva a bőrömet a káros napsugárzástól.
  10. Napolaj – kora reggel és este szoktam napozni, ilyenkor napolajjal kenem be a testem. A nap nagyon fontos a bőr és az egészség számára, ugyanakkor tudjuk, hogy az erős napsugárzás és kémiai fényvédők károsak számunkra. Éppen ezért át kell kódolnunk magunkban a napozási szokásainkat és azt, ahogyan a témáról gondolkodunk. Kerülnünk kell a déli napsütést, de élveznünk kell a kora reggeli és a késő délutáni simogató napsugarakat, a fényvédőket pedig természetes olajokra kell cserélnünk, hogy épp annyira védjék bőrünket, amennyire annak szüksége van.
  11. Orvosi levendula aromavíz – mindenre kiváló! Egy mokkáskanálnyi egy pohár vízbe, limonádéba, ha feszült vagy ideges bárki a csapatból. 🙂 Napégés esetén a testre permetezve, hűsít, csillapít és nyugtat. Másnapra már kutya bajunk sem lesz.
  12. Madeleine hidratáló balzsam – a legjobb választás nyaralásnál. Kellően hidratál, intenzíven regenerál, nyugtat és pezsdít. Az állaga álom és pont ilyenkor a legmegfelelőbb, amikor meleg az idő és hűsítő érzésen kívül mást nem kívánsz.
  13. Aminea arcolaj – arcolaj szerelmes vagyok. Kérdezheted, hogy miért pont arcolaj, én meg azt válaszolom erre, hogy az arcolaj olyan a bőr számára, mint a gyümölcs a test és lélek számára. Teli van energiával és életerővel, dinamikusan és erőteljesen regenerálja a sejteket. Nyáron pedig az Aminea biztos befutó, mert a víz energiáját hordozza, ami hűsítő, regeneráló és intenzíven kiegyensúlyozza a nap tüzes energiáját.
  14. Öröm és nagyvonalúság – na ez a legfontosabb, amit magammal viszek. Örülni kell minden apróságnak és nagyvonalúan meg kell tudnunk bocsátani minden olyan helyzetben, ami bizony a családi nyaralásokkor felmerülhet. Megengedem, hogy hibázz, megengedem, hogy hibázzak. Mély szippantás a Fény esszenciába és haladjunk tovább minden felmerülő problémán.


Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.