Tessék napozni!

tessek_napozni.jpg

Rövid leszek. Napozni jó, napozni kell, napozni fontos.
A napkúra, vagy ahogy mostanság mondják a napozás a létezésünk fontos része. Nem a szép barna bőrért, sokkal inkább az egészségért. A nap segítségével szintetizáljuk a testünkben a D-vitamint, ami elengedhetetlenül fontos vitaminunk.

Évekig problémám volt a nappal. Érzékeny bőrömnek köszönhetően állandóan leégtem, pedig igazán jó fényvédő szereket használtam a bőrömre, de hiába.

Pár éve azonban megtanultam a napozás fortélyát. Vagy inkább úgy mondom, újra tanultam. Naponta eszem piros és fekete gyümölcsöt, zöldséget. A bőrömet pedig naponta kenem természetes fényvédő napolajjal, amely extra bőrápoló is egyben.  Azóta sosem égek le, a bőröm olyan gyönyörű barna, hogy mindenki szóvá teszi.

A lényeg:

  • A természetes fényvédő hatású napolaj használata.
  • Van legalább egy nagy karimás kalapom, amivel a naptól védem magam.
  • Van egy földig érő vékony pamut ruhám, ami fizikai védelmet nyújt a nap ellen a rekkenő déli napon.
  • Van egy jó napszemüvegem.
  • Soha nem megyek a napra azzal a szándékkal, hogy napozzak, kivéve kora reggel, vagy késő délután, de akkor sem biztos. Mindig árnyékban ülök, de ha van rá lehetőség többször is úszom. Délidőben még a vízben is kalapot viselek, ezáltal óvva a bőröm.
  • Minden reggel és délután átolajozom a testem. A tengervizet sosem zuhanyozom le, ez azért fontos, mert ez felfrissíti és regenerálja a bőrt. Tehát nem cserélem a sós vizet klóros vízre!

Ez az egész gyönyörű szép barna bőrt eredményez. Sosem gondoltam volna, hogy az árnyékban ilyen szép színe lesz az embernek. Ha visszagondolok, hogy régen milyen sokat napoztam, aminek az eredménye a leégés, a hámlás és az egyenetlen barna szín lett.

Mert a napozás is lehet puha, minden erőszaktól mentes, kellemes időtöltés, amiben a test és lélek felüdül.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.