6 tipp, hogy ihletett és energikus légy

nevtelen_terv.png

Létezik olyan, hogy alkotói válság. Amikor nincs bennem semmi kreativitás, nincs bennem lendület, erő. Valahogy olyan ez az állapot, mintha be lennék zárva egy kalitkába és semmi nem érintene meg azon kívül, ami körülöttem történik.

Ez az állapot nem aggaszt annyira addig, míg csak teszek veszek magam körül és nem kell többet beletennem az életbe, mint csak ezt. Azonban elég szorongató érzés, ha már bőven várják az ötleteket és megoldást tőlem. Persze erre lehet azt mondani, hogy ha nincs ötlet, akkor nincs megoldás. Ez is egy megoldás. Azonban rájöttem, hogy tehetek magamért, hogy újra formába jöjjek. Ezt szeretném megosztani most Veled.

1. Visszafogott táplálkozás.

Azonnal csökkentek a táplálkozásomon. Sőt akár be is iktatok egy rendkívüli lénapot, amikor reggel csak friss gyümölcslevet, délután pedig zöldséglevet iszom, finom friss gyógyteákkal. Ennek a hasznára akkor jöttem rá, amikor össze tudtam hasonlítani az energia állapotomat akkor, amikor eszem (mondjuk sokat eszem), azzal, amikor lénapot tartok. Egyszerűen rá kellett jönnöm, hogy az étel megemésztése milyen energiákat emészt fel. Így konstatáltam, hogy a könnyű étkezés több energiát hagy nekem.

2. Napfelkelte vagy naplemente nézése.

Ettől annyi energiát kapsz, amit csak akkor értesz meg, ha kipróbáltad. A nap igenis energiát ad.

A napnézéssel az agy képes tárolni a napenergiát és olyan képességeket hoz létre, amely a tudatunkhoz nagyobb hozzáférést biztosít… (HRM). Azt mondják, hogy a rendszeres nap nézéssel az agyunk több, mint 50%-át leszünk képesek használni. Van egy olyan üzenete is, hogy ha képesek vagyunk a naplementébe vagy napfelkeltébe nézni, akkor azzal erősítjük magunkban azt a képességünket, hogy szembenézzünk a problémáinkkal. A napfény erősíti bennünk a Fényt és tompítja az árnyékot. Azzal, hogy a napfényt elfogadjuk, azzal tulajdonképpen az életre mondunk igent. Aki rendszeresen vesz napfürdőt, az sokkal kevesebb étellel is beéri, mert igazából a kívánás nem is az étel után van, sokkal inkább a napenergiája után, amit az élelemmel is magunkhoz vehetünk. A napfürdő az auránkat is erősíti, fényesíti. A napnézés pozitív hatását még tovább erősíti, ha mindezt mezítláb, a földdel összekapcsolódva végezzük. Nyilván nem télen, bár néha én még ilyenkor is képes vagyok a csizmámból kibújni és pár pillanatra a hóra állni. A nap emlékeztet a saját szabadságodra és arra az erőre, amivel megszülettél. Tulajdonképpen minden enervált állapotunkban ezt az érzést veszítjük el és a nap nézése ebben erősíti meg.

3. Tölts időt a szeretteiddel

A legcsodálatosabb dolog, ha adhatunk. Ez örömöt ad a másik embernek és ez az öröm visszasugárzik ránk és ha hisszük, ha nem ez a legcsodálatosabb energia, amivel táplálkozhatunk. A szeretet szót, ha szétbontjuk, akkor nézd meg mit kapunk:

Szer – etet. Tehát a szer, ami etet. A szer, ami eteti a sejteket és a lelket.

Hívd meg az édesanyádat egy finom ebédre, ülj le és lógasd a lábad a gyerekeiddel és beszélgess velük bolondos dolgokról, adj időt és figyelmet a párodnak. Nincs nagyobb erő, mint a család, nincs nagyobb erő és gyógyító közösség, mint az a közeg, akik közé megszülettél.

Ha a családod nem becsüli a szeretetedet, akkor bizonyára vannak jó barátaid, ajándékozd meg őket. Tölts időt velük, vele, hívd meg, légy nagyvonalú és elfogadóan kedves. Olyan energiákat szabadítasz fel ezzel, ami aztán éltető erővel tér vissza hozzád.

4. Menj ki a szabadba, az erdőbe és lélegezz!

Lélegezz bátran, örömmel és mélyen. Sétálj a fák között. Figyeld meg a fák kapcsolatát a természtettel. Nézd meg milyen érdekesen csavarodnak és milyen titkos szövetségben vannak egymással. Maradj addig az erdőben, amíg csak azt nem érzed, hogy töltést kaptál, erőt, lendületet.

5. Teremts időt a csendre

Bár sokan félnek a csendtől, mégis bátorítanálak, hogy teremts magad körül csendet és fogadd be a pillanatot. Akkor is, ha nehéz, majd idővel könnyebb lesz. Csak a csendben tudod meghallani a lelked hangját, azt a hangot, ami finoman, vagy határozottan, de a saját utadra terel. Barátkozz meg a Csend angyalával és fogadd be őt.

6. Illóolajjal tisztítsd meg magad

Erre az egyik legjobb szer a Kék esszencia. A metódus pedig a következő. Három evőkanál tengeri sóra csepegtess 15 csepp Kék esszenciát, erre önts annyi olívaolajat, vagy napraforgó, akár sárgabarackmag olajat, amennyi pont ellepi és dörzsöld át magad tetőtől talpig, még a fejed búbját is!!! Igen, a fejed búbját is. És közben mondd ki magadban akár többször is, „elengedem a múltat, az engem nyomasztó, visszatartó nehezékeket és megnyílok az újra, az örömre és boldogságra.”

Ezután zuhanyozz le úgy, hogy a végső vízsugár kellemesen hüvös legyen és vizualizáld közben, hogy most lemosol magadról minden téged hátráltató erőt, energiát.

Ezután pedig dörzsöld át magad Ardonia testolajjal, mert ez erősen leföldel és erővel tölti meg a testedet és lelkedet.

És még egy zárszó, kérlek bízz magadban és tudd, fantasztikus a léted.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.