Légy Te az eszköz!

napfelkelte_to.jpg

Sokunknak próbatételekkel intenzíven megtűzdelt volt az elmúlt év.
De se baj, mert, ha helytálltunk, akkor bizony megerősödtünk.
Mindig a belső erő és a Gondviselés, ami tovább segít egy-egy nehéz helyzetből.  

A belső erőt mindenki másképp érheti el. Van, aki a természettel való kapcsolattal, sporttal, jógával, tánccal, meditációval, vagy imával. Igazából mindegy mi az, ami tölt, de ha rátalálunk, akkor naponta gyakorolni javallott, hogy könnyen aktiválni tudjuk.

A Gondviselés is elég változatos formában mutatja meg magát.  Néha a járókelő mosolyában, vagy a munkatársunk segítségében, a párunk simogatásában, az ablakon bekandikáló napfény erejében, de az is lehet, hogy egy könyvben bújik meg éppen.  Az igazi művészet, hogy a pillanat varázsát észrevegyük, s el is tudjunk benne időzni. Igen, ez az üzenet nekem érkezett. Engem segít, értem van. A következő lépés pedig az, hogy a jót visszaadjuk az életbe. Nem csak azért, mert ahhoz, hogy újra ránk találjon ez a segítő erő, ahhoz nekünk is részt kell venni az áramlás folyamatában, hanem azért, hogy mi magunk lehessünk az eszköz, amin keresztül a jó megnyilvánul. Micsoda cél az új évre!

Legyek én az a tanár, aki megértő a tanítványaihoz, ezáltal békére tanítja a felnövőket. Legyek én az a pék, aki szeretetet lehel a kenyérbe, legyek én az a takarító, aki békét, harmóniát ad a térnek, vagy az újságos, akinek van ideje néhány szóra, a szakács, aki testet, lelket derűre hívó ételeket varázsol, vagy a pap, aki Istennel megbékélt lélekkel fordul a hívők felé. Mindegy is ki vagyok, csak legyek eszköz a jóra.

Nagyrészt rajtunk múlik milyen az életünk, a hétköznapunk, az ünnepünk. Nem kell az egész világot megmentenünk, elég csak a gyerekünket, a testvérünket, a szomszédot, a hozzánk forduló embert, akinek csak 5 perc figyelem, pár forint, egy szép ruha, vagy épp egy szép cipő, egy varázslatokkal teli mese, bíztatás, simogatás, megbecsülés, együttérzés kell, hogy tovább tudjon menni, haladni az útján. Teremtsünk békét magunkban és aztán bánjunk bőkezűen a bennünk megteremtődött bőséggel. Ez a legtöbb, amit adhatunk a világnak.

Aki asztalt terít, az otthont, életet ad.

Tanítsd jóra, szépre a gyermeket, légy erény, jóság, békesség, hogy ezt vigye örökül a felnövekvő nemzedék.

Így vízkereszt után és a farsang elején, kívánok Boldog, Belső Békével telt, Bizakodó, Bőséggel áldott Új Esztendőt Neked! 

Feller Adrienne

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.