9 tipp Valentin-naphoz, avagy 9 csepp kedvesség az élethez

Nincs nagyobb öröm, mint az apró öröm. Ezért úgy gondoltam, hogy megosztanék veled néhány olyan trükköt, amivel úgy érzem örömöt okozok a körülöttem élőknek.

 

  1. Mindig ügyelek arra, hogy teljes figyelmemmel forduljak ahhoz, aki beszél hozzám, mert tudom, hogy ezzel nem csak meghallgatom, de éreztetem is vele, hogy fontos nekem.
  2. Az utcán rá szoktam mosolyogni idegenekre. Akkor is, ha meglepődve néznek vissza. Sokszor még bólintok is a fejemmel, hogy érezze köszöntem neki. A végén mindig elmosolyodnak és ez mindkettőnknek olyan vicces. Ezt amúgy azóta teszem, mióta van kutyám, mert a kutyásokkal ugyebár mindig köszönünk egymásnak. Ezért úgy gondoltam, nem csak kutyapórázzal a kezemben tudok én köszönni, mosolyogni az emberekre. Megy ez kutya nélkül is. 

    1200x628.png

  3. Időközönként átsimítom a barátaim, családtagjaim hátát, vagy megölelem őket. Hogy érezzék, fontosak nekem. Az érintés táplálék és megerősítés, hogy fontos vagyok és érdemes.
  4. A legváratlanabb helyzetekben finom csokoládékat varázsolok elő és megkínálom a körülöttem levőket.
  5. Van egy fiókom (ezt anyósomtól tanultam), ahova egész évben szép ajándékokat gyűjtögetek. Még nem tudom kinek, de érzem, hogy egyszer majd megtalálja a helyét. Ez lehet egy jó könyv, szép sál, kendő, egy kis szelence, bármi, ami szép. Ezt arra tartogatom, ha hirtelen ajándékozni támadna kedvem, azért, hogy könnyedén megtehessem.
  6. Mindig van nálam illóolaj, rendszerint a Fény esszencia, amit kiveszek a táskámból, zsebemből, egy cseppet eldörzsölök a tenyeremben és máris átváltoztatom a teret. Ezt a trükköt sokat használom. Ez boldogságot hoz mindenki szívébe.

    1200x628_1.png

  7. Szívesen kínálok kávét, finom teát másoknak. És örömmel teszem le eléjük. Ez is olyan boldogsághozó.
  8. Ügyelek arra, hogy megköszönjem családom, a férjem és mások fáradozását amit értem tesznek.

    13775624_1327876920573633_6007257379631192816_n.jpg

  9. És végül, gondot fordítok arra, hogy a közösségembe a jókedvemet vigyem, ne a ziláltságomat, ezért mindent megteszek azért, hogy még a rossz napokon is előhalásszam magamból a vidámságot, hogy legyen mit megosztanom.

 

 

Igazából nem nagy dolgok, de örömteli lesz tőle mások élete ezáltal az enyém is. A hétköznapok nagyon fontosak. Bár jó dolog az Ünnep fénye, melege és a kitüntetettsége, de a hétköznapok építik az utat az ünnepek felé, ezért fontos minden mozzanat, pillanat.

Egy csepp kedvesség minden napra.

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.