Hogy kerül Chanel az Olümposzra?

Szeretem a letisztult divatot, és elvarázsol az egyszerű Chanel vonalvezetés. Odáig vagyok a tipikus Chanel kiskosztümért, a kifinomult eleganciáért. Ha mást nem is, de a Chanel ház divatbemutatóját minden szezonban figyelemmel kísérem. És idén mit látok! Autentikus ókori diszletek között mutatta be a Chanel divatház a 2018-as tavaszi-nyári resort kollekcióját. Karl Lagerfeld nem hazudtolja meg magát. Zseniális módon hozta vissza a Chanelre oly jellemző vonalakat és megspékelte görög-római pikantériával. A főszerepet az ikonikus tweed és a sokpántos szandál kapta.

nevtelen_terv_6.jpg

A képek láttán azonnal érezzük a görög szigetvilág hangulatát. A ciprus, cédrus és a jázmin  színpompás illatkavalkádját.  Viccesen mondhatnám azt is, hogy a Bennünk élő Istennők képzésünkhöz hozott egy kis ízelítőt, hangulatot. Úgyhogy el is játszottam a gondolattal, vajon melyik ruha illene az Olümposzon élő görög istennőkhöz.

athene1_rev.jpg

Nekem ez a ruha nagyon Pallas Athéné-t idézi, aki a bölcsesség és művészetek istennője. Rá jellemző a kiskosztüm és a letisztult elegancia.

athene2_rev.jpg

Ez a kis csoda szintén illeszkedne Pallas Athéné ruhatárába. Egyenes vonalak, az anyagából adódóan pedig kissé merev. Örömmel akasztanám be a gardróbomba.

hestia_rev.jpg

Gyönyörű fehér, letisztult ruha Hestia ruhatárába kívánkozik. Nem kihívó, végtelenül elegáns, amitől jól illik a Fény, a tisztaság és a meleg otthon istennőjéhez.

hera_rev.jpg

Hérának kiváló a tört fehér alapon arany babérleveles hímzés. Ő a házasság és a születés istennője, Zeusz felesége.  

artemis_rev.jpg

Ez a kis édes „semmi” csakis Artemis ruhatárába való, aki a legszabadabb lelkű vadóc. Ő a hold és a vadászat istennője.

phersephone_rev.jpg

Ez a csodás fekete gyönyörűség igazán jól illik a drámai Pherszephoné egyéniségéhez. A ruha vonalai magában hordozzák az ártatlanságot, de az erőt is egyben. Ez Pherszephoné egyedisége. Ő az alvilág istennője, aki ártatlan lelkével a nagy átalakulás mestere. De milyen is lehetne Hádész felesége?! Pherszephoné, az a gránátalma nagy rabságba ejtett téged! 🙂

 aphrodite1_rev.jpg

Ez az üde, púder színű kis könnyű selyem ruha Aphrodité bájához illő. Ő a férfiszíveket megrendítő ékes nőiesség. A csábítás művésznője.

aphrodite2_rev.jpg

Egy drámai, minden lélegzetet elállító ruhacsoda, amit szintén Aphrodité-nak szavaznék meg. Gyönyörű selyem nagy mintákkal! Ebben a ruhában nyilván nem a sánta kovácshoz igyekszik :), megy hódító körútjára.

demeter_rev.jpg

Demeter! Szolid, meleg, kedves. Ez a ruha pont illik az ő anyai szívéhez. Csak semmi túlzás, fő a visszafogottság. Ő az anyaság és az anyaföld istennője. Neki köszönhetjük a föld termékenységét, ha szomorú, a föld terméketlen marad.

Az ókori szépség idealizált kritériumai még most igazak. A csodás topánok, a sifon, a selyem, az eszményi kiegészítők és a mindenhol megmutatkozó részletgazdagság minden, ami egy istennőnek is a kedvére válhat.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.