Hogyan ápolod az arcbőröd?

A szép bőr titka a gondos és állandó ápolás. Persze, amikor az ember még fiatal és szép a bőre, könnyedebben veheti a mindennapi arcápolást, hiszen sokszor odafigyelés nélkül is üde marad. Azonban az idő előrehaladtával a bőrünkön bizony meglátszik, hogy gondoskodtunk róla vagy elhanyagoltuk.

Ami a bőrünket gyökeresen befolyásolja az a

  • táplálkozás
  • mozgás
  • gondolkodás.

Emellett tartjuk számon a napi szépségápolási rutint.

nevtelen_terv_6_1.jpg

1.Tisztítás

Az arctisztítás fontosabb a fontosnál. Ez teszi lehetővé, hogy nap nap után megújuljon a bőröd, és megtisztítsd a szennyeződéstől. Az arclemosókról azt szokták gondolni az emberek, hogy mindegy milyen, hiszen úgyis lemossuk. Itt kezdődik a tévedések sora. Hiszen, ha az arclemosó szintetikus anyagokat tartalmaz, ásványi olajjal készült, akkor ugyan a szennyeződést eltávolítja, de egy átjárhatatlan filmréteget képez a bőrön, ami a további hatóanyagok felszívódását gátolja. Határozottan kijelentem, hogy az arctisztítóknak, tejeknek, tonikoknak, természetes alapanyagból kell készülniük. Javaslom, hogy a felvitt arclemosótejet egy nedves frottírkendővel mosd le. Én ezt mindig meleg kendővel szoktam tenni. Döntsd el Te, hogy meleg, langyos, vagy hideg esik jól  bőrödnek.

2. Radírozás

A heti arcradírozás olyan a bőrnek, mintha az Alpokba vinnéd. Lehetővé teszed, hogy bő oxigénhez jusson. Hogy selymességét megélhesse, hogy megújuljon, hogy felfrissüljön. Körkörös mozdulatokkal, az ujjbegyeiddel végezd el ezt a folyamatot, jól radírozd át mindenhol a bőröd, a nyakadat se hagyd ki. Ezután is alkalmazd a frottírkendő metódust. Azzal lehet a legkönnyebben eltávolítani a radírszemcséket a bőrről.

3. Mélytisztítás

A mélytisztító maszkot problémás bőrnél háromszor hetente ajánlom, normál vagy érett bőrnél elegendő hetente egyszer használni. Minden bőr szereti ezt a kis kényeztető luxust, mert ilyenkor megélheti, hogy az ásványi anyagokkal telített, termálvízzel átitatott iszap tisztítja és remineralizálja a bőrt. Ami azt jelenti, hogy az iszap magába szívja a méreganyagokat és visszaadja a bőr számára azokat az ásványi anyagokat, melyek segítenek megőrizni fiatalságát és rugalmasságát. Ezt a rutint köthetjük a hétvégi luxus rituálénkhoz.

4. Tonizálás

Hidratálni, hidratálni és hidratálni. Ez az élet esszenciája. Minden, ami hidratált, az könnyű, légies, hajlékony és könnyedén idomul. És minden, ami száraz, az töredezik. A tonikot a jól előkészített bőr könnyedén magába fogadja. Ez is egy fontos és minden bőr számára elengedhetetlen mozzanat. Az arcolaj használata előtt kötelező, napjában többször pedig érdemes. Az éltető virágvizek és a termálvíz együttes hatása harmonizálja és frissíti a bőrt, kiválóan előkészíti az arcolajban lévő hatóanyagok befogadására. Önmagában pedig a virágvíz, a termálvíz és a virágesszenciák olyanok, mint az élet italai, az örök ifjúságot hordozzák magukban.

5. Anti-aging

Az arcolaj a bőr számára mindent hordozó életelixír. Olyan, mint a test számára a friss gyümölcs. Az életető energiát hordozza magában a sejtek számára. Könnyed szerkezete miatt, minden nehézség nélkül jut el a sejtek legmélyére, hogy életet, vitalitást adjon számukra. Nem kérdés, hogy minden bőr számára hasznos az arcolaj. Az egyetlen kérdés csupán az, hogy hány cseppet adjunk a bőrünknek. Amikor a felkened, fontos a technika, hogy nem csak egyszerűen szétkened az arcodon, hanem meg is masszírozod vele a bőrödet. Intenzíven, úgy, hogy minden cseppje szépen bejusson a mélyebb rétegekig.

6. Szemkörnyék regenerálás

A szépségápolási rutin ezen részét akkor tartom fontosnak, ha már elmúltál 30 éves, azonban onnantól kötelező. A szem körüli terület nagyon érzékeny és ebből kifolyólag könnyebben is kezd el ráncosodni. Az ide szánt termékek általában magasabb hatóanyagtartalommal rendelkeznek, miközben rendkívül gyengédek a bőrhöz. A szemránckrémet is érdemes bemasszírozni a bőrbe, és ezt a masszázst addig kell végezni, míg szépen be nem szívódik az utolsó csepp is.

7. Táplálás

A táplálókrém vagy hidratáló krém használatát a szépségápolási rutin legvégére javaslom. Mondhatnám, hogy a gyakorlat megkoronázása. Éjszakára nem biztos, hogy szükséged lesz rá, lehet, hogy elegendő az ezt megelőző rutinsor, de nappalra mindenképpen használj. A krémet mindig oszlasd el a két tenyeredben, majd ritmikus mozdulattal masszírozd be a bőrödbe addig, míg a krém be nem szívódik. Ne csak az arcodat, de a dekoltázsodat is masszírozd át egészen a melledig.

Ezután pedig jöhet az alapozó és a smink!



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.