A gyömbér karcsúsít!

A gyömbér karcsúsít, az illóolajok pedig erősítenek és boldoggá tesznek!

A gyömbér évezredes sikertörténetre tekint vissza. Használták már a görögök, a rómaiak, a perszák, az arabok és a kínaiak is.

A gyömbér a gyógyhatását a benne lévő gingerol, shogaol, paradol és zingerone-nak köszönheti. Ezek közül talán a legjelentősebb a gingerol, ami kiváló gyulladáscsökkentő, vírusölő, fájdalomcsillapító és tapasztalatok azt mutatják, hogy támogatja az anyagcserét, ezáltal karcsúsító hatású. Jótékony tulajdonságainak köszönhetően enyhíti a változókori tüneteket, csökkenti az izom, ízületi, reumás fájdalmakat. Megszünteti a menstruációs görcsöket és enyhíti a szorongást.

Annyi, de annyi jó tulajdonságát tartják számon, hogy felsorolni is nehéz lenne. Mindez két dolog miatt jutott eszembe. Az egyik, hogy már bőven benne vagyunk a böjti időszakban, így a gyömbér teát javasolnám, mint méregtelenítő és energetizáló ital. Illetve itt tombol körülöttünk az influenza, amelyet szintén kivédhetsz gyömbérből és illóolajokból készült teafőzettel.

Álljon itt néhány varázslatos recept a gyömbérrel

adrienne_foz1.png

Rózsavizes gyömbér tea a női egyensúlyért

adrienne_foz4.png

Hozzávalók:

közepes gumó gyömbér

Citromfű

1 tk rózsavíz

Citrom

Méz

Hámozd meg a gyömbért és vágd apró kockákra, majd tedd fel főni. Forrald 20-30 percig, hogy minél koncentráltabb legyen a főzeted. Ezután hűtsd ihatóvá. Készíts egy citromfű teát és fele-fele arányban keverd össze a gyömbér és citromfű teát. 3 dl-hez adj egy teáskanál rózsavizet. Ihatod mézzel és citrommal, de ihatod magában is. Kiváló hidegen és mennyei melegen.

Immunerősítő pikáns gyömbér ital

Hozzávalók:

pici gumó gyömbér

Kakukkfű

Chili

1 tk méz

2 csepp bio citrom illóolaj

Készíts egy kakukkfűteát, szűrd le, majd öntsd rá egy teáskanálnyi reszelt gyömbérre. Egy teáskanál mézhez adj hozzá két csepp Bio citromhéj illóolajat, majd keverd hozzá a teádhoz, tégy a bögrébe egy kis chilit és már ihatod is. Erősít, kiűzi belőled a gyengeséget, erősíti a bélrendszert, ezáltal az immunrendszert is.

Energetizáló Smoothie gránátalmával és gyömbérrel

adrienne_foz3.png

Hozzávalók:

1 db gránátalma

1 nagy karika ananász

1 db alma

1 csokor petrezselyem

pici gumó gyömbér

pár szem dió

kókuszolaj

3 csepp bio citrom illóolaj 

2 tk csíráztatott köles

5 dl tisztított víz

 A hozzávalókat megpucolom, felaprítom és összeturmixolom.

Energetizáló Gyömbéres Lime

Hozzávalók:

pici gumó gyömbér

Lime

Citrom

1 csepp ánizs illóolaj

1 csepp borsmenta illóolaj

1 csepp narancs illóolaj

1 csepp bio citrom illóolaj 

1 tk agave szirup (vagy méz)

Egy teáskanál reszelt gyömbérgyökért forrázz le 3 dl vízzel. Egy teáskanál agave sziruphoz (lehet méz is) adj hozzá egy csepp ánizs, egy csepp borsmenta, egy csepp narancs, egy csepp citrom illóolajat, jól keverd össze, majd add hozzá a teához. Karikázz bele citromot és lime-ot. Már ihatod is. 

Gyömbéres cappuccino a lendületért

adrienne_foz5.png

Hozzávalók:

egy csésze presszó kávé

1 mk reszelt gyömbérgyökér

1 csepp szegfűszeg illóolaj

1 csésze zabtej

Na ez a nap öröme! A kávézás egy boldogságos pillanat számomra. Ez a kávé egy ünnepi kávé, nincs is jobb nála. Lefőzöm a finom presszókávét, beleteszek egy mokkáskanál reszelt gyömbért, a zabtejet úgy habosítom fel, hogy hozzácseppentek egy csepp szegfűszeg illóolajat, majd ráöntöm a presszókávémra, így lesz belőle cappuccino. Ez maga a mennybemenetel. A boldogság maga.

Remélem tetszenek ezek a jó kis receptek és vidámságot hoznak az életedbe. Mert az élet szép, ha széppé tesszük!!!!



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.