Húsvétot ünnepeljük!

A húsvét üzenete húsbavágóan aktuális.

Aki érti, az nem adja át magát az éjszakának. Az mindennap újjáéleszti magában a reményt és újra gyújtja a Fényt. Önmagunkat legyőzni, a saját sötétségünkön úrrá lenni, a régi mintákat következetességgel és irgalommal átírni magunkban, a legnagyobb dolog. Bárhova is születtünk, azért születtünk, hogy építsünk, hogy a világot szebbé teremtsük. Nem magunkért, mindenkiért. Bármit is sugall a világ, egymásért születtünk. Mert nem csak a vérbeli testvérnek vagyunk testvérei, hanem egymásnak is. Nem hihetjük, hogy a küzdelmeink hiábavalóak. Minden nehézséggel teli út után ott a felismerés és a lehetőség, hogy onnantól jobb emberré váljunk.

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa.”
János Evangéliuma 3,16-17

nevtelen_terv_8.png

A Fény követője légy! A béketeremtő, aki nem hallgat a gyűlölet és a megosztást keltők szavára! Bármennyire is különbözünk egymástól, együttélésre teremtődtünk.
Légy irgalmas mindazokkal, akik bántanak és törekedj arra, hogy lámpáshordozó legyél a sötétségben tapogatózóknak.
Merj álmodni! Nagyokat álmodni! A világot mindig azok viszik előrébb, akik álmaik által teremtettek. Mert olyan világot álmodni, ami ugyan még nincs itt, de ha sokan álmodjuk, akkor elérkezik. Olyan világot, ahol a Fény az úr. A szeretet az értékmérő. Sokan vannak már, akik naponta álmodják, de többen kellünk! Sokkal többen.
Légy példája másoknak.
Légy türelmes és megértő és legfőképpen légy az az ember, aki, amikor megérkezik, a békét hozza magával. És aki így köszön:
Békesség Nektek. 



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.