15 hatékony megoldás fejfájásra

Világ életemben fejfájós voltam. Így elég közelről ismerem ezt a problémát. Az elmúlt évtizedek alatt kipróbáltam már minden lehető megoldást, hogy enyhítsem a fájdalmam. Most ezt az összegzést adnám át Neked, mert, ha Te is ezzel a problémával küzdesz, akkor talán jól jönnek a tippjeim.

1.png

A fejfájást kiváltó tényezők

  • Arcüreg vagy homloküreggyulladás
  • Stressz
  • Szemprobléma
  • Passzív vagy aktív dohányzás
  • Öröklött tényezők
  • Ételallergia
  • Hormonális egyensúlyzavar
  • Vitamin és ásványianyag hiány

 És lássunk néhány természetes fejfájás csillapítást:

  1. Magnézium – a nagy görcsoldó és sokkal biztonságosabb magnéziumot szedni, mint gyógyszert. A fejfájás mögött sokszor állhat magnézium hiány is. Ezért érdemes rendszeresen szedni.Természetes magnézium forrás a brokkoli, a zöld színű zöldségek, bab, csokoládé, kávé, olajos magvak.
  1. A glutén érzékenység is okozhat fejfájást. Érdemes kipróbálni, ha kihagyod a glutént az étrendedből, javul e az állapotod. Én például ehetek kenyeret, de csak délelőtt. A délután elfogyasztott kenyértől puffad a hasam, ami idővel fejfájásba torkollhat. Ezért a glutén tartalmú ételeket mértékkel (inkább nem, mint igen) és főként délelőtt fogyasztom.
  2. A Kék esszencia kiválóan enyhíti a fejfájást, ha pár cseppet a fájdalmas területre dörzsölünk.

    4.png

  3. Kiropraktőr is megoldást jelenthet a fájdalom megszüntetésére, mert lehet, hogy egyszerűen csak el vannak mozdulva a csigolyák, melyeket, ha a helyükre rendez egy szakavatott kéz, akkor a fájdalom is azonnal megszűnik.
  4. Gyógynövények alkalmazása is megoldást jelenthet a görcsös fájdalom megszüntetésére. Két gyógynövénnyel van kiváló tapasztalatom. A kamillával és az orbáncfűvel. Mindkettő rendszeres fogyasztása hatékonyan enyhíti a stresszt és a szorongást. Nem beszélve arról, hogy a kamillatea reggeli fogyasztása stimulálja az epeműködést, melynek pangása fejfájáshoz vezethet. A gyógynövény teáknál be kell tartani azt az aranyszabályt, hogy 3-4 hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.
  5. Illóolajos masszázs hetente. A masszázsnak nagyon sok jótékony hatása van, többek között, hogy segít felszabadítani a testben és a lélekben a feszültséget és támogatja a szervezet méregtelenítési folyamatait. Ha van rá lehetőségünk, akkor kényeztessük magunkat hetente egy illóolajos masszázzsal. Az illóolajok tovább erősítik a masszázs jótékony hatását. 7 csepp Fény esszencia 10 ml Sárgabarackmagolajba téve egy csodálatos nyugalmat hozó keverék. Kiváló megoldás lehet, ha magadat dörzsölöd be a keverékkel, azonban a Fény esszenciánál tudnod kell, hogy fényérzékenységet okoz, így alkalmazása után nem mehetsz szoláriumba vagy napozni.

    2.png

  6. B vitamin erősíti az idegrendszert, ezáltal oldja a stresszt. Az egyik fontos boldogsághormonunk a szerotonin, ami csökkenti a félelmet, gondoskodik arról, hogy nyugodtan, lazán reagáljunk a világból érkező ingerekre. Hatására kiegyensúlyozottá válunk. Testünk a szükséges mennyiségű szerotonint a triptofán nevű aminosavból állítja elő B6 vitamin segítségével.
  7. Hidratálni nem csak vízzel, de gyümölccsel és zöldséggel is lehet. Törekedj arra, hogy minél több olyan ételt fogyassz, amelynek magas a víztartalma. És nem szabad elfelejteni, hogy a kávénak és a teának vízhajtó hatása van. Az, hogy eleget ittál e aznap, a vizelet szaga tudja a legjobban megmutatni. Ha a vizelet erős szagú, akkor bizony szükség van még több folyadékbevitelre, ha közelít a semlegeshez, akkor jó úton jársz.
  8. Fájdalomra dupla eszpresszó – régen sosem ittam kávét, de idővel rájöttem, hogy a dupla eszpresszó üresen, minden nélkül hatékonyan oldja a fejfájást. A kávénak sokféle jótékony hatása van. A kávé számottevő mennyiségű klorogénsavat és koffeint tartalmaz. A koffein az idegsejtek működését serkenti és növeli a vérkeringést az agyban. Továbbá serkenti az epeműködést.
  9. Chilis, sós, fűszeres leves szintén jótékonyan enyhíti, de akár meg is szüntetheti a fejfájást. A chiliben lévő kapszaicin fokozza a véráramlást. A zöldségleves pedig megnyugtatja a bélrendszert és az energiát a fejből a gyomorba vezeti.
  10. Nyugtató fürdő is jótékonyan hat a testre, a lélekre és oldja a feszültséget, ezáltal enyhíti a fejfájást. 12 csepp Fény esszenciát tégy két evőkanál sóra, majd keverd a fürdővizedhez. Meglátod milyen csodásan mossa ki az izmaidból a görcsöket.
  11. Végy egy frissítő lábfürdőt. Remek tapasztalatom van azzal, ha hideg-meleg váltó lábfürdőt veszek. Legyen egy forró vízzel telt lavór és egy jéghideg vízzel telt lavór előtted. A jég hidegbe pedig tegyél 10 csepp Fehér esszenciát úgy, hogy előtte csepegtesd rá egy evőkanál szódabikarbónára, majd ezután keverd hozzá a vízhez. Egy percig tartsd az egyik lavórban, majd a másik lavórban a lábad. A hideghez még jeget is adhatsz, hogy tényleg jó hideg legyen. Ez stimulálja a vérkeringést és tapasztalatom szerint megszünteti a fájdalmat a fejben.

    3.png

  12. Méregtelenítő fürdő szintén megdöbbentően jótékony tud lenni. Ezt vagy mint fájdalomcsillapító, vagy mint megelőző technika is használhatod. Készíts egy olyan meleg fürdőt, amit csak el tudsz viselni, majd 15 csepp Kék esszenciát adj hozzá két evőkanál szódabikarbónához és ezután keverd bele a fürdővízbe. Feküdj bele a vízbe és hagyd, hogy a víz kihűljön. Ez a fürdő megszabadítja a testedet a méreganyagoktól és oldja a feszültséget az izmokban, ami sokszor az oka lehet a fejfájásnak. A hatékonyságot tovább tudod növelni, ha még két evőkanál almaecetet is adsz hozzá.
  13. Jóga, nyújtás. A jógában van egy két olyan gyakorlat, amely képes feloldani a fejfájást okozó feszültséget. Ilyen például a macskapóz, vagy más néven a marjaryasana, ami nagyszerű módja annak, hogy enyhítsük a feszültséget a gerinc, váll és nyak szakaszán, és fokozzuk a keringést a felsőtestben.
  14. Borogatás is jótékony tud lenni. Van, akinek a hideg és van, akinek a forró borogatás segít. Bármelyiket is választod, tégy a vízbe két csepp Fehér esszenciát, majd mártsd bele a kis törölközőt, csavard ki és tedd a fájdalmas területre. Hatására oldódik a feszültség, ezáltal enyhül vagy megszűnik a fájdalom.

Remélem tudtam néhány jó tippet adni a fejfájás enyhítésére. Próbálkozz és légy nyitott az új módszerek megismerésére.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.