Nyári szépségápolás okosan

5.png

Nyáron másképpen kell gondolkodnod a bőrápolásról.

A bőrödnek pont az esik jól, ami a testednek. Amíg télen inkább melegítő ételek, nyáron inkább hűsítő, hidratáló ételek kellenek. Télen yang ételek, nyáron yin ételek. A yin étel hidratáló, hűvös, könnyű. Pont ilyen termékek kellenek nyáron a bőrnek is. Sok nedvesség, hűsítő, könnyű.

Az meg persze egyértelmű, hogy a bőrödről úgy kell gondolkodnod, hogy az nem rajtad kívül, hanem benned, körülötted, belőled van. Ami azt jelenti, hogy a bőröd mindig pont úgy érzi magát, ahogy te. Ha te boldog vagy, akkor a bőröd is boldog, ha szomorú vagy, akkor a bőröd is szomorúvá válik. Ha lendületben vagy, akkor a bőröd is lendületes, feszes, ha belesavanyodtál, akkor a bőröd is savanyúvá vonásokat vesz fel. Ami bent az kint, s ami kint az bent.

Mit is akarok ezzel mondani? Azt, hogy minden a bőrápolás része, ami a te jó közérzetedet szolgálja. Ezt sose feledd. Úgyhogy építs be az életedbe olyan dolgokat, amelyek igazán boldoggá tesznek. Szép zene, költészet, versek, mozgás, tánc vagy bármi, ami mosolyt fakaszt a lelkedben.

És akkor nézzük a nyári bőrápolást 5 lépésben:

  1. Arctisztítás – Arclemosó tej
  2. Arcradír – hetente egyszer elegendő
  3. Arcpermet – válaszd ki azt az arcpermetet, amivel felpezsdíted a bőröd.
  4. Arcolaj – válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet. Sosem kérdés, hogy kell e arcolaj, mindig a mennyiség a kérdés. 1-5 cseppig használjuk, tapasztald ki, hogy mennyire van szüksége a bőrödnek.
  5. Könnyű hidratálókrém, de az is lehet, hogy a Fluidum a legjobb a bőröd számára.
  6. És itt már jöhet a smink.

3_1.png

Nyári esti bőrápolás

  1. Arctisztítás – Arclemosó tej – használj hozzá egy nedves frottírkendőt, hogy alaposan eltávolítsd a sminket.
  2. Arcpermet – hogy hidratáld a bőröd mielőtt az arcolajat bemasszírozod a bőrödbe
  3. Arcolaj
  4. Szemránckrém – nyáron inkább estére ajánlom a szemránckrémet.

4_1.png

A nyári esti bőrápolás itt meg is állhat. Éjszakára az arcolaj bőséggel elegendő a bőr nyugtatására, regenerálására.

Mind az arcolajat, mind pedig a krémet nem csak felvisszük a bőrre, hanem alaposan be is masszírozzuk. Két kézzel szépen középről kifele tartó irányba. Ezzel pezsdítjük a bőrt, támogatjuk a hatékony anyagcsere folyamatokat és bár úgy tűnik, hogy csak az arcunkon végzünk masszázst, de ez az egész szervezetünkre kihat.

Ne feledd, a bőröd téged tükröz!

Éljen a szépség, éljen az élet!

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.