Hogyan birkózzunk meg a nyári forrósággal

tuzo_nap.png

Bevallom nehezen viselem a nyári forróságot. Főleg a városban, ahol még az aszfaltról is ömlik a meleg. A körülményeimet rontja, hogy a légkondicionálót sem kedvelem annyira. Összeírtam néhány általam bevált praktikát, amivel könnyítem az életem.

Inni kell!

Amúgy is sokat kell inni, de ebben a kánikulában különösen. Méghozzá sokat, csak az nem mindegy mit és hogyan. A víz biztosítja a megfelelő vérnyomást, a szervezet hőháztartását támogatja, élettani funkciókhoz elengedhetetlen, a bőr szépségéről nem is beszélve. Szóval inni kell, mert inni jó. Víz, víz, víz!

viz.png

Ami fontos:

  1. Nem iszom hideget, mert a hideg víz üdítő ugyan, viszont növeli a külső és belső hőérzet különbséget, így bár pillanatnyilag enyhít az állapoton, de pár perc múlva már inkább ront a közérzeten. Éppen ezért a szobahőmérsékletű folyadékot részesítem előnyben, amit rózsavízzel, citromfűvízzel, friss citrommal és lime-mal ízesítek.
  2. Borsmenta tea és más teák szintén kedvelt italaim. Főként, mert ezek egyrészről pezsdítően hatnak a szervezetre, másrészről pedig kiegyensúlyozzák a külső és belső hőérzetet.

Bőrápolás a nyári kánikulában 

Ilyenkor a bőr is a kevesebb több elvét követi. Nincs szüksége a permeteken és pár csepp olajon kívül nagyon semmire. Ne is erőltessük. Reggel bő langyos vízzel mosd meg az arcodat, majd permetezd be Aromaqua-val és pár csepp arcolajat masszírozz be a bőrödbe.

Meglátod a bőröd azonnal életre kel és olyan végtelenül hálás lesz a finom vitaminokért, regeneráló aromás molekulákért. Látványos lesz a változás!

Kalapot fel!

Kalap nélkül sehova! Ebben a tűző napsütésben sehova nem megyek kalap nélkül. A legjobb fényvédelmet adja a bőrnek. Minél nagyobb karimájú a kalap annál hatékonyabb. Amúgy pedig a kalap és a napszemüveg a legszebb kiegészítő egy nőn.

Csak lengén, finoman!

Csak természetes anyagú ruhát viselek. Ebből is csak a legvékonyabbat. Len, pille selyem, pamut, viscose. A lehető legegyszerűbb vonalvezetés, mellőzve a derékra szabást. Fuvallat könnyű ruhák jöhetnek csak számításba.

Persze este már más, akkor jöhet a rafinéria, a mély dekoltázs. Azonban nappal a ruházatnak nem csak szépnek, könnyűnek, de fényvédőnek is kell lennie. Éppen ezért különösen nyáron szeretem a könnyű, hosszú ruhákat, sőt, ha a karomat is védi, az külön előny. Ez úgy tűnik ellentmond minden józan gondolkodásnak, de nem, mert valóban a tűző naptól a ruha véd meg minket a leghatékonyabban. A strandruhám is hosszúujjú. Sosem kivágott.

Táplálkozás

Itt pláne kerüld a megterhelő, nehéz ételeket. Zsírban sültet, túl sok cukrot.

Szóval minél kevesebb, annál jobb. Mindig a felét edd meg annak, amit szeretnél. Kenyeret csak pirítva, hogy a gyomrodnak ne kelljen megkínlódnia vele. Bármily furcsa a nyári melegben jöhetnek a lédús levesek. Hidegen, melegen, bárhogy jók.

Saláta, gyümölcs, roston fehér hús, lehet jó kis tészta is, de csak délben és mondom, fele annyi, mint amit amúgy kívánnál.

Rizs, köles, zab ezek mind jó táplálékok zöldséggel, gyümölccsel. A lényeg, hogy könnyű érzeted legyen vele.

És ami még fontos, hogy karotinoidokban gazdag ételeket ki nem hagyom a napi étkezésből.

Ilyen minden sárga gyümölcs és zöldség, mint sárgarépa, a szépítő hatású sárgabarack, sárgadinnye, görögdinnye, paradicsom.

gyumolcs_kalap.png

Napi ritmus

Nem tudom milyen típus vagy, korán kelő vagy inkább este szeretsz tovább fennmaradni. Mindenesetre, ebben a két időzónában próbálj meg értelmes munkát végezni, mert napközben majdnem lehetetlen. Sőt, napközben érdemes 15 percnyi pihenést beiktatni, hogy újult erővel indulhass neki a délutánnak.

Amit ajánlok

Nyáron a tűz elem dominál és mint ilyen, a víz elem fogja a leghatékonyabban kiegyensúlyozni. Éppen ezért a bőrápoláshoz az Aminea arcolajat és testolajat ajánlom.

Mindkét termék nem csak regenerálja a bőrt, de hűsíti, nyugtatja, kiegyensúlyozza. Az Aromaqua tekintetében bármelyiket választhatod, de őszintén bevallom ilyenkor nyáron átkandikálok a Pour Homme csodálatos aromaqua-jához. Ez a permet olyan finom hűsítő összetevőket tartalmaz, ami nem csak a férfiaknak, de nekünk nőknek is végtelenül felszabadító. Próbáld ki, imádni fogod!! A benne lévő növényi kivonatok és virágesszenciák felébresztik az emberben szunnyadó összes érzékszervet és lendületessé tesznek.

Aromaqua éjjel nappal

Bármelyik aromaqua-nál teszed le a voksod, az legyen nálad éjjel nappal. Mert a bőröd imádni fogja, ha a nagy melegben csak úgy megajándékozod egy kis hűsítő érzéssel.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.