Kezdődik az iskola!

Bár az én fiam nemigen akar róla még hallani sem, de rohamosan közeledik a pillanat, hogy az iskolák kitárják kapuikat és várják gyermekeinket.

Ha most megy először a gyerek iskolába, akkor biztos vagyok benne, hogy a kíváncsiságon túl izgalom is van benned. Hidd el, ez így természetes. A lányomnál nem izgultam annyira, mint a fiamnál, nyilván fiatalkoromból adódóan. Izgalmas az biztos. Milyen lesz a tanító, az osztálytársak, a szülők. Hogy fogadja majd a gyerek a közösséget. Ezer meg ezer kérdés.

img_7660.jpg

Amiért írok most, mert van néhány tippem, amivel meg tudjátok könnyíteni mind a saját, mind pedig a gyerek életét az iskola kezdés előtt, alatt. Szóval jöjjön most néhány aromás tipp erre az időszakra, meg úgy egyáltalán.

A Fény esszencia kiváló arra, hogy erősítsd a gyereket.

Mondja ki, hogy „Bízom magamban, szeretem magam, erős vagyok és humoros.” Ez persze csak tipp, bármilyen megerősítő mondatot elmondhattok együtt, ami pont erősítőleg hat a gyermekedre, majd szagolja meg az illatot. Ezt ismételje el legalább háromszor egymás után. Így lehet pozitív mintákat erősen rögzíteni, ha illatot is adunk mellé. A Fény esszencia pedig egy nagyon harmonikus illat, amit általában szeretnek az emberek. Ezt a rituálét ismételd meg naponta háromszor 21 napon át. Ezután, ha bármikor megszagolja ezt az illatot a gyerek, mindig ez a megerősítés tölti be a lelkét, akkor is, ha nem mondja hozzá a megerősítő mondatokat.

Ugyanezt Te is megteheted. Elmondod a megerősítő mondatokat, minden nap ugyanazt és mélyen belélegzed az illatot.

Ha hajlamos a gyermek a hasfájásra, vagy a fejfájásra, akkor javaslom a Narancs esszenciát. Ez egy olyan keverék, ami görcsoldó hatású illóolajokból készült és, mint ilyen alkalmas arra, hogy mindenféle görcsöt oldjon. Reggel felkelés előtt 6 csepp olajjal masszírozd át a pocakot az óramutató járásának megfelelően. A lényeg itt kezedben van. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy ahogy Te legbelül vagy, olyan energiát közvetítesz a kezeiddel. Tehát elég fontos, hogy nyugodt legyél, ha gyermek pocakját meg szereretnéd masszírozni. Ezt a masszázs magadon is elvégezheted reggelente felkelés előtt, csak akkor 8-10 csepp olajat használj. Ne feledd a jó emésztés az egészség alapja.

Citrom illóolajat javaslok minden osztályterembe, de az óvodákba is párologtatni, ha nyitottak rá. Miért pont citromot? Mert a citrom nem megosztó. Kedves, üde, barátságos illat. Ezen felül pedig nagyon jól fertőtleníti a teret a különböző kórokozóktól. Ez majd inkább ősszel lesz érdekes, de addig pedig jó hangulatot teremt az osztályközösség számára.

Persze az Ambiance provance is kiváló, mert nagyon jól élénkíti a gondolkodást és ugyanúgy fertőtlenítő jellegű, de ez az illat összetettsége miatt már inkább azoknak való, akik már nyitottabbak a természetes illatok felé. Lehet megosztó.

Bárhogy is van, jó dolog lenne, ha illóolaj párologna minden osztályteremben. Bár sokan aggódnak miatta, hogy allergiát előidéző, bevallom nagyon ritka, hogy valaki allergiás lenne a tiszta illóolajra, ami a térben finoman párolog.

Előnye az osztályteremben való párologtatásnak:

  • Fertőtleníti a teret
  • Ad egy kellemes hangulatot a térnek
  • A légtérből a tüdőbe kerülve erősíti az immunrendszert
  • Oldja a szorongást
  • Kommunikatívabbá teszi az embereket
  • Nyugtatólag hat az idegrendszerre
  • Otthonossá teszi az osztálytermet

 

 



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.