6 biztos tipp, hogy a bőröd szép és rugalmas legyen

A bőrünk teljes mértékben tükrözi a bennünk zajló történeteket. Mind a fizikai, mind pedig a lelki folyamatokat. Meglátszik rajta az előző esti kései fekvés, de a hosszantartó problémák is.

rugalmas_bor_adrienne.png

A szép bőrnek több titka is van.  A jó emésztés, a megfelelő mozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a gondos bőrápolás.  Ezért csokorba szedtem néhány dolgot, ami segít abban, hogy a bőröd gyönyörű legyen.

  1. Reggel felkelés előtt 8 csepp Narancs esszenciával masszírozd át a hasadat az óramutató járásának megfelelően. A narancs esszenciában olyan illóolajok vannak, melyek jótékonyan segítik az emésztésedet és a salakanyagoktól való megszabadulást is támogatják.

    narancs_traveller.png

  2. A reggelt mindig kezd egy pohár meleg vízzel. Tehetsz bele citromot vagy lime-ot, ha jól esik. Ezzel szépen beindítod az emésztésedet.  Egyrészről hidratálod a beleidet, másrészről pedig feléleszted az emésztés tüzét, harmadrészről pedig segíted a belek tisztulását.
  3. Minden reggel fogyassz el egy teáskanál olajat!  Ez lehet olívaolaj, búzacsíraolaj, kókuszolaj, lenmagolaj, csipkebogyóolaj, vagy mindezek keveréke. Mindegyik olaj valamiben kiváló, így mindegyik csak hasznodra válik majd.
  4. Mindennap mozogj legalább fél órát. Bármit. Séta, futás, jóga, tánc, gimnasztika. A lényeg a mozgáson van. Én azért szeretem a sétát, mert összeköt a természettel, a jógát pedig azért, mert minden testrészemet kilazítja és mint ilyen feloldja a blokkokat. A testünk energiákat is keringtet, amelynek optimális áramlásához feszültségmentes övezet szükséges.  
  5. Meditálj. Ez azért fontos, hogy ne vidd magaddal tovább a zűrzavart, ami esetleg tegnapról fent maradt. Szóval minden nap helyezd magad a null pontra. A béke helyére.
  6. Használj Arcolajat. Amit magadra kensz, az felszívódik és a részeddé válik. Mint ilyen, az arcolajok igazi kuriózumok a szépségápolás palettáján. Tudom, hogy sokan még idegenkednek tőle, de hidd el az arcolajnál nincs jobb a bőrödnek. Az arcolajban benne van minden, amire a bőröd, a bőrsejtjeid vágynak.

Egyet ne feledj! Az öregedés folyamatát sokkal egyszerűbb lassítani, mint visszafordítani. Őszinte szívvel mondhatom, hogy az Arcolajok/Testolajoknál nincs üdítőbb, megtartóbb, regenerálóbb a bőröd számára. Az Arcolajat pedig minden nap kétszer használd! Tonizálj előtte permettel majd pár csepp olaj, amit szépen bemasszírozol az arcodba. Ezután jöhet a nappali vagy az éjszakai krém.

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.