Azt kérdezte: „Hogyan tudom kényeztetni magam?”

blog1.png

„Tudod én mindig háttérbe kerülök a magam részéről. Mindenki más kényelme fontosabb, mint az enyém. Mindenki érdeke előrébb való. A gyerekek, a férjem, a család mindent megkap, én pedig ott vagyok a sor végén. Pedig fáj mindenem és ami mostanában foglalkoztat, az a korom. Szeretnék megőrizni a lehető legtöbbet magamból, a valódi lényemből. A lendületemből, a lelkesedésemből és a vitalitásomból. Szeretnék sokáig szép maradni. Vagy ez túlzó kérés szerinted? Az anyámtól sosem tanultam meg, hogy milyen magamra figyelni.”

Milyen szépen megfogalmazott kérés. Milyen őszinte és igaz igény magunkkal szemben és milyen jó, hogy ez így ebben a formában megfogalmazódott. Mindannyiuknak igénye van az önmagára fordított időre, a szépségre, arra, hogy valami jót tegyen magáért.

Ami azt illeti, mélységesen megértem. Ha az ember világ életében azt látta, azt tanulta, hogy a magamra fordított idő, pénz, energia az túlzó, felesleges, bűn, nem méltó, nem szokás stb., akkor valószínűleg zsigeri szinten nem jelenik meg a késztetés arra, hogy időt, energiát, pénzt fordítsunk magunkra. Miközben pedig érezzük, hogy talán ez így nincs rendben. A mintákat felülírni nehéz ugyan, mert azok vannak a legmélyebben belénk kódolva, de kitartó munkával egyáltalán nem lehetetlen. Sőt. Abszolút lehetséges.

Hogyan tudom magam kényeztetni, dübörgött bennem a kérdés. Ízlelgettem és megnéztem minden oldalról. Annyira nagyon tetszett.

Például kényeztetni tudom magam azzal, – játszottam el a gondolattal,- ha a kedvenc csokimból mindig tartok magamnál otthon, vagy a kedvenc teámból mindig kedvemre főzhetek egy csészével. Azonban szerintem ő nem erre gondolt. Valami olyasmire, amit a királynőkkel szoktak tenni. Tejben, vajban fürdeni. Szó szerint kényeztetve lenni. De jó is az.

blog2_1.png

A kényeztetni magam valami olyasmi, amitől én jól érzem magam, amitől a testem-lelkem jól van. Képzeljünk csak el egy gyönyörű fürdőt, csupa márvány, finom szelíd fények, mi megmártózunk a forró, majd hideg, aztán meleg vízben. Forró gyógynövényes illatos gőz bejárja minden pórusunkat az egész testünket. A víz szépen lemossa rólunk a gondokat, a bánatot, a szorongást, bármit, ami igazából már a múlté. Ezután pedig finom meleg illatos olajjal beolajozzák a testünket, kényeztetnek. Még egy kicsit fürdünk a bársonyos vízben, hogy a maradék feszültséget is lemossuk magunkról. Könnyedén becsukjuk a szemünket, mert jól esik csendben, magunkban lenni. Utána az arcunkat szépítjük meg, csodás gyógynövényekből készült szépítő szerekkel és iszunk egy finom herba teát. Valahogy így képzelem a kényeztetést.

Ezt itt így a Kárpát-medencében könnyedén meg tudjuk teremteni magunk számára.

Hiszen sok csodás gyógyfürdő van körülöttünk. De vehetünk illóolajos fürdőt otthon is. Használhatunk hozzá Fény esszenciát, tudod ebbe tettem rózsa, narancs, bergamott, tömjén, mirha, verbéna és még megannyi más növény csodálatos olaját. 15 cseppet tégy két evőkanál tengeri sóra és ezt helyezd a fürdővizedbe. Ezután pedig olajozd át a tested mondjuk Ardonia testolajjal, az annyira illik a mostani őszi hangulathoz.

Aki ismert tudja, hogy mennyire pártolom azt, hogy mindenki járjon masszázsra. Annyi jótékony hatása van, hogy egyáltalán nem drága. Hiszem, hogy aki masszázsra jár, az annyival kevesebbet költ majd orvosra. Sőt, vélhetően nem is kell költenie semmit, mert olyan sok jótékony hatása van.

blog3.png

Ellazítja az izmokat, feloldja az izmokba rejtett feszültségeket, fokozza a keringést, méregtelenítő hatású, megújítja, ápolja, regenerálja a bőrt, ellazítja az idegrendszert, felszabadítja a boldogsághormonokat a testben, ezáltal oldja, megszünteti a stresszt. A legcsodálatosabb hozadéka, hogy fejleszti bennünk az érzelmi intelligenciát, mivel érzékenyebbé, empatikusabbá, kifinomultabbá tesz minket. Ha a masszázs illóolajokkal történik, akkor hatás megszázszorozódik az illóolajok fizikai és lelki hatásával.

Kérlek, légy jó magadhoz, légy bátor és kényeztesd magad hetente egyszer.

Semmi másért, csak azért, hogy örömöd legyen. Hogy megszépülj. Hogy hosszan megőrizd a lelkesedésed, a lendületed, a szépséged.



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.