Kinek a bőre?

A Te bőrödről van szó. A Te egészségedről. A bőröd mindent tükröz. Azt is, ami pillanatnyilag hatással van Rád, de azt is, ami már hosszú ideje az egyensúlyoddal packázik. A bőr tükör.

Tapasztalatom szerint az emberek nem törődnek kellően a bőrükkel. Nem azt akarom mondani, hogy nem vesznek maguknak testápolót, arckrémet, tusfürdőt vagy egyéb más kencét, de nagyon kevesen tudatosak a bőrükkel kapcsolatban. A tudatosság a bőrrel azt jelenti, hogy tudatában vagyok annak, hogy a bőrömre rákerülő anyagok hatást gyakorolnak az egész szervezetemre. Valójában az emberek többsége úgy gondol a bőrére, mint egy esőköpenyre, amit rátesz, az pillanatnyilag rajta van, de este jó esetben lemosva olyan, mintha sosem került volna rá. El kell mondjam, hogy ez nem így van. A bőrön keresztül sok olyan dolog felszívódik, ami károsíthatja a májat, megzavarhatja a hormonegyensúlyt és más egyéb negatív hatást gyakorolhat a szervezetre. Gondolok itt a különböző kemikáliákra vagy a tartósítószerekre, melyek garantálják a végeláthatatlan tartósságát a terméknek, de mi történik velünk, a mi szervezetünkkel? Mi lesz a gyermekkel, aki az anyjában növekszik és már sejtméretében találkozik a sok kémiai anyaggal?

A tények azt mutatják, hogy a szintetikus mosóporok, kozmetikumok, élelmiszerek hosszútávú hatása nem kedvező. Allergiát, ekcémát vagy egyéb más elváltozást okozhatnak.

A magyar nyelv szerint a bőrt tápláljuk. Tehát a nyelvünk is rámutat, hogy etetjük. Ezért fontos, hogy olyan kozmetikumot használj, ami élő, energiát adó anyagokból készül. Élőt az élőnek!

Bőrünk ápolása kiváló út saját önbecsülésünk megerősítéséhez. 

Ahogy telnek az évek, ahogy egyre több ember életét van szerencsém megismerni, értem meg, hogy a bőrünkkel való kapcsolódás milyen fontos dolog. Ide tartozik az, hogy hagyjuk magunkat kényeztetni egy jó masszázzsal, vagy a mindennapjaink rutinjába beletartozik, hogy magunkat is kényeztetjük egy illóolajos fürdővel, átolajozzuk a testünket és puha krémekkel masszírozzuk át az arcunkat minden reggel, arcolajjal minden este.

adri_olajoz.png Ha úgy gondolod, hogy ez túlzás, kérlek figyelj egy pillanatra rám.

Te, mint nő, mint családanya, mint nagymama utat mutatsz a többi, körülötted élő nőknek. A magadra fordított idő nem túlzás, ahhoz képest, hogy utána több órában másokat töltesz. Ne feledd, csak abból tudsz adni, amiből több van, máskülönben lefogysz. Nekünk nőknek, bár akárhány évesek is vagyunk, ragyognunk kell. Kimondva, kimondatlanul valahogy ezt várja tőlünk a világ, és valljuk be őszintén mi magunk is hálával tekintünk magunkra, ha egy ragyogó szempár tekint vissza ránk a tükörből. Ezt azonban minden nap meg kell teremteni. Ezért inspirállak arra, hogy törődj a bőröddel, ezáltal a lelkeddel naponta. A szépség a belső harmóniánk külső tükröződése. A harmónia elérése pedig nyilvánvalóan több szálon történik. A szépséget több módon vesszük magunkhoz. Zene, természet, finom étel, jóság, önfeláldozás, alkotás és a szépségünk napi ápolása. Ha abba gondolsz bele, hogy sokáig fogunk élni (márpedig nagy esély van erre), akkor nem mondhatsz le magadról csak azért, mert elmúltál negyven, ötven, hatvan, hetven, akár kilencven. Nőnek születtél, növekedést adsz a világnak. A szépségeddel inspirálsz, a tekinteteddel biztatsz, másokat építesz, ezáltal szépítesz. Ehhez sok energiára van szükséged.

Ápold, ringasd magad, hosszan őrizd meg a szépséged, mert a szépség valóban kortalan.

Feller Adrienne

adri_kremez.png

 



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.