Böjt az új koordináták meghatározásához

A böjt az az időszak, amikor az ember visszafog az amúgy megszokott hétköznapi tempójából, táplálkozásából és a figyelmét saját belső személyes fejlődése felé irányítja.

A böjt nagyon intim dolog. Erről alapjáraton az ember nem beszél senkivel és nem kérkedik. A böjt alatt az ember szerényebben éli az életét és szolidabban táplálkozik. A böjt az elmélyülésről, a belső csend megtalálásáról szól.

Böjtölni sokféleképpen lehet. A lényeg, hogy magadra szabd és olyan célokat tűzz ki, amit aztán el is tudsz végezni.

untitled_design_15.png

Immáron 13 éve böjtölök évente kétszer. A tavaszi böjt számít nálam a legnagyobb böjtnek, amit hosszan vezetek fel és a közepén léböjtöt tartok. Sokáig azt gondoltam, hogy csak a léböjt az, amit érdemes csinálni, azonban mára már ez a nézetem teljesen megváltozott. Ugyanis a léböjt mellett kiváló hatást érzékeltem, nem csak a magam, de mások életében is a barna rizs kúrának, a gersli, de akár a zabkása kúrának is. Valójában a visszafogottság és az egyszerűség a lényeg és az, hogy értelmes, éltető, tisztító hatású étel kerüljön a szervezetbe.

A mai ember számára, aki naponta többször eszik és közben pedig nassol, megváltás, ha a táplálkozása napi háromra, netán kettőre redukálódik. A szervezetünk ahogy kicsit békén van hagyva, azonnal elkezdi saját magát regenerálni. Csodálatos módon működünk, csak nincs ideje a szervezetünknek mindezt megélni, hiszen állandóan emészt.

Illóolajok és a böjt

A szervezet megtisztulását szépen lehet támogatni az illóolajokkal.

Testbedörzsöléssel  Aromazen Aminea– vagy Salvia testolajjal és fürdőkkel Traveller Kék esszencia, Fehér esszencia vagy Fény esszencia használatával. A testbedörzsölést reggel és este érdemes elvégezni, miután száraz kefével átdörzsöltük a testünket, ezzel is serkentve a keringést, ezáltal a méregtelenítést. A fürdőhöz pedig minden esetben használjunk tengeri sót vagy szódabikarbónát (két evőkanálnyit) és legalább 20 percig élvezzük áldásos hatását.

Párologtatásra is használjuk az illóolajokat, hogy a tér is minket gyógyítson. Használhatjuk a Panarom Ambiance Provencale és a Meditation illóolaj keverékeket, de akár a Tavaszi szelet is. Mindhárom hordozza magában a megújulás és az elmélyülés erejét.

 A böjt nem lenne böjt, ha csak a táplálkozásról szólna. A böjt szerves részét képezi az elcsendesedés is. Ilyenkor törekedjünk arra, hogy több figyelmet fordítsunk a belső csend megtalálására. Meditáció, ima vagy egyszerűen csak csend formájában. Ez azért fontos, mert a böjt során ahogy tisztul a szervezet, egyre inkább tisztul a tudat is. Így fontos gondolatok kerülhetnek felszínre. Olyan gondolatok, melyek segítenek megtalálni a fókuszt, elválasztani a lényegest a lényegtelentől, egyszerűen segítik a lényeglátást. Segítik az új koordináták meghatározását.

nevtelen_terv_4.png



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.