Téli szépségrutin by ADRIENNE FELLER

Pont úgy ahogy nyáron és ősszel, télen is változik egy kicsit a szépségápolási rutin. Vannak alapvetések, amelyeket mindenképpen be kell tartani, hogy megőrizd a bőröd szépségét.

Tudod a bőrödre úgy kell gondolnod, mint a legszebb, semmihez nem fogható, élő selyemkelmére, amit kívülről és belülről is mindig táplálnod kell. A bőr a magzati korban valójában ugyanabból az ektodermából alakul ki, mint az idegrendszer. Így a bőrünk felfogható, mint az idegrendszer kifordított mása. Mint egy tükör, ami közvetíti mind a belső folyamatokat kifelé, mind pedig a külső ingereket befelé.

Ezért is fontos, hogy a bőrünket természetes anyagokkal tápláljuk és ezért is fontos, hogy belsőleg is odafigyeljünk a testünk táplálására, mert az maximális kihatással lesz a bőrünk állapotára.

A tél másképpen jelent megterhelést a bőr számára, de ha betartod a szabályokat, akkor a bőröd meghálálja.

oszi_szepsegrutin

A tested táplálása télen:

  1. A fűtés miatt sokat vagyunk száraz levegőn, ezért fontos, hogy sokat szellőztess és mindig öntözd meg a tested friss vízzel. Kezd a reggelt 3 dl langyos vízzel, még a meleg sem túlzás. Ez a legjobb, amit magaddal tehetsz reggel. 15 perc múlva pedig megihatod a reggeli citromos vizedet is, ha jól esik. A lényeg abban van, hogy amikor csak teheted igyál. Belső hidratálás nélkül nincs hidratált bőr!
  2. Keresd a szezonális, hazai zöldségeket, gyümölcsöket. Cékla, sütőtök, dió, mandula, mazsola, savanyúkáposzta, alma, répa, zeller, fokhagyma, hagyma, pirospaprika, hidegen préselt olajok (napraforgó, búzacsíra, oliva stb.), aszalt meggy, szilva, szilvalekvár, babok, lencse – ez csak pár olyan élelmiszer, aminek heti rendszerességgel az táplálékodban benne kell lennie, hogy a bőröd megkapja azokat a vitaminokat és tápanyagokat, amire szüksége van
  3. Legalább fél órával az indulás előtt kend be a bőröd, hogy a krémeknek legyen idejük felszívódni és a hideg ne kezdje ki a bőrödet.
  4. Télen egy kicsit olyanok vagyunk, mint a medvék, igényünk van több pihenésre. Légy jóságos magaddal és pihenj, ha úgy érzed. Az idegrendszernek szüksége van a pihenésre, adj időt magadnak. A belső béke is szép bőrt ad ajándékba.
  5. Párologtass otthon finom illóolajokat, ez is megnyugtatja az idegeket és jó atmoszférát teremt.

A bőröd hatékony táplálása télen:

1. Rose de Luxe arclemosó tejjel mosd le az arcodat. Itt javaslom a meleg frottír kendőt, azzal csodásan el tudod távolítani a sminket és a szennyeződést a bőrfelületről.

  1. Hungarian Spring arcradírral(ezt csak hetente egyszer) radírozd át az arcodat, majd ezt is meleg frottírkendővel távolítsd el.
  2. Hungarian Spring pezsdítő krémmaszkothelyezd fel a bőrödre és hagyd fent 15 percig. A benne lévő termálvíz, gyógynövények, regeneráló illóolajok csodásan élénkítik és táplálják vissza a bőrödet. Az illóolajok illata úgy van megkomponálva, hogy a lelkedet is kisimítsa. Pihenj le erre a 15 percre és lélegezz mélyen, hogy az aromamolekulák minden sejtedhez elérjenek. 15 perc után bő vízzel mosd le az arcod.
  3. Amíg a pakolás hat, jöjjön a tested. Add meg neki is, ami jár. Olajozott életet csak olajozott testtel lehet élni. Az olaj és a víz az elsődleges tápláléka a bőrnek! Ilyenkor télen a melegítő jellegű olajokat használjuk, hogy kiegyenlítsük a kinti hideget és harmóniát teremtsünk a testben. Ezért az év ezen időszakában elsősorban az

Ardonia testolajat ajánlom, ha a bőröd és a lelked melegségre, gondoskodásra, táplálásra vágyik, vagy az Ignisia testolajat, mert benne van a tűz igazi ereje, a forróság és pezsdülés energiája. Felmelegíti a lelkedet és energiával tölti fel a testet. Fokozza a keringést és erősíti az erek állapotát.

  1. Most jöjjön az arcpermet. Ha érzékeny bőrű vagy, akkor a Herba Aromazent, ha élénkítésre vágysz, akkor a Flora Aromazent, ha pedig szeretnél egy igazi ránctalanító hatást, akkor a Hungarian Spring arcpermetet használd. Permetezd be az arcod és a dekoltázsod.
  2. Pár csepp arcolaj, hogy a bőrödnek megadja a végső ragyogást. Itt szabad kezet adnék. Válaszd az Aromazen arcolajaink közül a bőrödnek megfelelőt:

Salvia – ha problémás bőröd van

Ignisia – ha fakó, élettelen a bőröd

Aminea – ha pirosodásra hajlamos a bőröd

Florina – ha érzékeny, vékony a bőröd

Ardonia – ha táplálásra vágyik a bőröd

Rose de Luxe – ha a luxus elemi igényed

2-4 csepp arcolajat a két kezeden oszlass el és masszírozd be a hidratált bőrödbe. A szem környékét se kíméld. Add meg neki, ami jár! Jól masszírozd át az arcolajjal, csodát fog tenni a bőröddel, még a duzzanatot is lejjebb viszi, akár el is tünteti.

  1. Az arcolaj után az extra tápláláshoz használhatsz Hungarian Spring elixírt, ami teli van A-, E-, C-vitaminokkal és olyan kivételes növényi olajokkal, mint a homoktövis és a kékszőlő olaja. Hogy mit várhatsz a HS elixír használatától? Extra táplálást és intenzív hidratálást. A lényeg, hogy ezt a terméket is két kézzel, ritmusosan masszírozd be a bőrödbe!
  2. Itt az ideje, hogy foglalkozz a szemkörnyék regenerálásával. Ez a terület, érzékenysége miatt fokozott figyelmet és finomabb hatóanyagokat igényel. Ehhez tökéletes segítség aHungarian Spring, vagy Rose de Luxe szemránckrém.
  3. És most jön a táplálás. Tudod télen abszolút váltunk a gazdagabb krémekre. Egy lépés feljebb, hogy egyszerűen fejezzem ki magam. Persze, ha fiatal a bőröd, akkor lehet, hogy valóban a hidratáló elegendő. Ebben az esetben válaszd a Rose de Luxe hidratáló krémet , mert benne van minden, ami nő és lélek. De ha gazdagabb textúrát is elvisel a bőröd, akkor add meg neki! Jöjjön a Rose de Luxe tápláló vagy a magyar termálvíz regeneráló ásványaiban gazdag Hungarian Spring tápláló krém. Érettebb bőr számára a Shine  a tápláló krém pedig maga a csoda! Itt szabad kezet adnék Neked, válassz közülük olyat, ami most Neked a legmegfelelőbb, de bátran lépj feljebb, mert a tápláló krémeink nagyon gazdagok, de két másodperc alatt felszívódnak és mélyen beépülnek a bőrbe. Télen meleg kabátot veszünk fel, hogy ne fázzunk és védjük a testünket, a bőrünket pedig gazdagon tápláljuk, hogy a védelmet számára is megadjuk.
  4. Ezután jöhet a smink.

Régen azt gondoltam, hogy a bőrápolás egy úri huncutság. Ma azonban már tudom, hogy a természetes, kiváló anyagokkal ápolt bőr  az immunrendszerünket is erősíti.

Esztétikai értelemben pedig a naponta ápolt bőr mindig megőrzi a ragyogását és rugalmasságát.

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.