Tavaszi megújulást segítő beauty rituálé

Azt hiszem, hogy itt a tavasz. Legalábbis ezt súgja a természet. A sétáim közben látom a rügyeket, ahogy szétpattintják a kis burkaikat, vagy csak hallom, ahogy mocorognak a kis bölcsőjükben. Mindenesetre megmozdult a természet és fennhangon hirdeti, hogy ébredés, elérkezett az öröm, a megújulás ideje.

Tavasszal bölcs dolog a megújulás. Érdemes fókuszt helyezni arra, hogy kisöpörjük magunkból és magunk körül mindazt, ami már idejét múlta és már inkább csak teher, semmint erő az életünkben. A böjt erre egy jó alkalom. Böjtölni pedig sokféleképpen lehet. A lényeg, legyen kevesebb, mint általában. Mindenki pontosan érzi, hogy mi az, amiből egy kis szünetet jó tartani. A böjt pedig arról szól, hogy ezt a csökkentést napokig, vagy akár hetekig kitartóan megtegyük magunkért.

A megújulásnak a csökkentésen kívül nagy támogatója a fürdő, az olajos bedörzsölés, a tisztító arcpakolás.

Íme egy kiváló megújulást segítő rituálé:

  1. Kezdd a napot egy száraz kefés bedörzsöléssel.
  2. Mosd meg az arcod meleg vízzel és helyezd fel a Hungarian Spring mélytisztító maszkot, a nyakadat se hagyd ki. Nekem ez az egyik kedvencem. A bőrt a legmélyebb rétegeiben is megtisztítja és visszatáplálja a hiányzó ásványokat. Nincs még egy ilyen maszk, ami ilyen hatékonyan regenerálná és frissítené a bőrt. Hagyd fenn a pakolást 10 percig, majd bő meleg vízzel mosd meg az arcod.
  3. Zuhanyozz le és gondolataidat vezesd arra ahogy a víz találkozik a bőröddel, ahogy végig gurul a testeden és ahogy tovább halad az útján. Ez az elengedés legszebb szimbóluma és ezt minden zuhanyozásnál megélheted.
  4. Ezután finoman töröld meg a tested, de ne teljesen szárazra, hanem hagyd picit nedvesen. Ez lesz a legjobb arra, hogy bőröd felkészüljön a Salvia testolajra. Ebben az olajban benne van a cédrus, a zsálya a ciprus gigantikus megújító ereje! Dörzsöld át vele a tested minden szegletét, minden hajlatát és élvezd, ahogy az olaj kényezteti a bőrödet. Visszahidratálja, rugalmassá teszi és ápolja.
  5. Tavasszal, a böjt idején, ha bőrödnek tisztulásra, regenerálásra van szüksége, ha úgy érzed, hogy lelked be van zárva, „több levegőre vágyik” és ideje az elengedésnek, akkor a Salvia arcolaj lesz az arcbőröd legjobb társa. Masszírozd be az enyhén nedves bőrbe, meglátod, csodát fog tenni!
  6. Most jöhet az abszolút kényeztetés az arcod számára. Kis mennyiségben masszírozz be a bőrödbe Rose de Luxe hyaluron szérumot, majd az általad kedvelt hidratáló krémet. Ne feledd, hogy mindent bemasszírozunk a bőrbe. Miért? Ennek az oka nem csak az, hogy a hatóanyagok minél gyorsabban a bőrödbe jussanak, hanem az, hogy az arcodnak energiát adj a kezeiddel. Hogy jól átmasszírozd, ezáltal elindítsd a keringést az egész testedben. A szemed környékére különös hangsúlyt fektess.
  7. És most igyál egy jó herba teát, adj időt erre is.

Tudod, ahogy indul, olyan lesz a napod. Ezért érdemes időt szánni a jó indulásra. Ezért is indítjuk el a tavaszt szép ívvel, hogy aztán az egész évünk gyümölcsöző és lendületes legyen.

Ébredjünk, induljunk együtt a természettel!



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.