A szomjazó bőr ápolása, avagy a nyári beauty rutin

Jóval fiatalabb koromban, éppen kikerülve az egyetemről, az első olyan munkahelyemen, ahol hunyorogva ugyan, de szabad szemmel látható, hivatalos fizetést kaptam, volt egy hét, amikor jó ötletnek tűnt kimenni úgy a Szigetre heti jeggyel, hogy közben végigdolgozom a hetet nap közben. Akkoriban az egyetlen tőkém a nővérem volt, természetesen a heti jegy is tőle származott. Csodálatos, de csütörtökig bírtam az egészen elképzelhetetlen tervet, péntekre vettem csak ki végelgyengülésben szabadságot. Nyolc óra munka után hazaszaladtam, zuhany, arckrém, smink, Sziget, hajnalban haza, zuhany, arckrém, reggel kelés, arckrém, smink, nyolc óra munka, szaladás haza…

Egy másik, szintén a távoli ködös múltba vesző nyári élményem a Hegyalja Fesztivál, ahol az utolsó napon szakadó esőben táncoltunk Kosheenra, majd agyonázva befeküdtünk az egyébként szintén vizes sátorba és tovább áztunk. A Hegyalja fesztivált többször sátorban csináltuk végig, koszban, melegben, esőben. A reggelek fénypontja mindig az volt, amikor előszedtem a féltve őrzött arckrémemet, és bokáig sárosan visszatérve a zuhanyzásnak csúfolt, féllábon egyensúlyozó, némi vizet is tartalmazó kaland után, bekentem az arcom. Azt hiszem, lényegében ettől az egy dologtól éreztem a tisztaságnak az illúzióját.

Nem tudok visszaemlékezni arra, hogy mikor kezdtem el arckrémet használni. A tinédzser kort három pattanással úsztam meg (aztán jött 15 év múlva a szoptatás, és megmutatta, mi a magyarok istene), így az arcápolást tényleg úri passzióból kezdtem el. Mert jól esett. Nem tudok elképzelni reggelt és estét, hogy ne kenjem be az arcomat. Gimnazista voltam, majd egyetemista, amikor már emlékszem, hogy egész tenyérrel, bőséges arckrémmel masszíroztam meg minden nap az arcomat, nyakamat, dekoltázsomat, mert így esett jól. Később Feller Adrienne-től azt is megtanultam, hogy mindez miért jó és hasznos, miért nélkülözhetetlen, hogy tisztelettel, rászánt idővel, finom mozdulatokkal ápoljam a bőrömet, és ápoljam a Vendégeim bőrét, arcát, testét, hogy az arcápolás a mell alatt végződik.

Nyáron könnyebb arra fogni a hidratálás és táplálás elmaradását, hogy nagyon meleg van, és ledob magáról a bőr mindent. Ez igaz, de nyárra csodás, habkönnyű Adrienne Feller hidratáló krémek állnak sorakozót, hogy a számunkra ideálisat kiválasztva a meleg miatti vízveszteséget visszapótoljuk az arcbőrbe.

A nyári hidratáló krémektől azt várom, hogy gyorsan felszívódjon, hogy ne csillogjon a bőröm tőle, tudjak rá sminkelni. Ilyenkor nyáron az arcpermetek használatával nem csak a hidratáló krém előtt adhatsz extra hatóanyagot a bőrödnek, de nap közben is felfrissítheted vele az arcodat.

A Madeleine hidratálóbalzsam pillanatok alatt felszívódik, matt arcbőrt eredményez, csodálatos keserűnarancs-virág illatával körbeölel, felfrissít. Nyáron bárki számára tökéletes választás, függetlenül attól, hogy az év többi részében a fiatalabb korosztály bőrigényeihez igazodik.

A Hungarian Spring Hidratáló fluidum textúrája könnyedebb. Aki a gyógynövények, a termálvíz illatát, energiáit jobban szereti, mint a virágos jelleget, meg is találta a tökéletes nyári hidratálást. 30 ml-es kiszerelésem mutatja, hogy a legmelegebb nyári hetekre lett megalkotva.

A Rose De Luxe Hyaluron szérum egy olyan extra hatóanyag, amelyet még a forró hetekben is magába tud fogadni az arcbőr. Ilyenkor lehet akár gyakrabban is használni, mint az év többi részében, hiszen extrán hidratálja a bőrt, matt bőrfelületet hagy hátra, segít pótolni és megtartani azt a folyadékot, amit a meleg miatt veszít a bőr.

A Pour Homme Hidratáló Fluidum a férfiak nyári bőrápolásának sarokköve. A kakukkfű, a borsmenta, a rozmaring illóolajai és aromavizei frissítik, és a férfiak bőréhez alkalmazkodóan könnyen hidratálják az arcbőrt.

A nyári bőrápolás nélkülözhetetlen része a fényvédelem. A Sunsol fizikai fényvédelmet adó naptejeit arcbőrre is bártan lehet használni. Én az arckrémemmel 1:1 arányban keverem össze, és úgy krémezem be az arcomat nappal. Éjszakára fölösleges fényvédelemmel terhelni a bőrt, így az esti bőrápolási rutinba érdemes fényvédelem nélküli arckrémet használni.

De a legfontosabb a nyári bőrápolásban az elegendő víz fogyasztása. Ha szomjas vagy, már rég nem ittál eleget. Folyamatosan, egész nap, óráról-órára igyál vizet, gyümölcsteát, és ha olyan kávészerelmes vagy, mint én, minden egyes kávé mellé plusz egy pohár víz jár, akkor is, ha hosszú, latte, eszpresszó tonik, vagy cortadóról beszélünk.

Szerző:
Böröcz Bori

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.