Tavaszi bőrápolás

Ha tavasszal változik a legnagyobbat a természet, az a normális és várható következmény, hogy a testünk, és így a bőrünk is ezt teszi.

nevtelen_terv_2023-04-03t141846_266.png

Télen a kinti hidegtől, a benti fűtéstől és száraz levegőtől kiszárad az egész testünk bőre. Ez még tavasszal is kihat az arcunkra akkor, amikor az arcbőrünk a meleg hatására több és lágyabb faggyút kezd termelni. Ennek a két folyamat a találkozásából születnek a hívások, hogy azonnal, ha lehetséges, a mai napra adjak időpontot tisztító arckezelésre.

Ilyenkor a legjobb, ha az egész testünkre nézünk rá, és a tavaszi bőrápolást fejtetőtől a talpig végezzük és a konyhában kezdjük.

Az egyik legfontosabb bőrszépítő csodafegyver a víz, vagy az üres gyümölcstea. Testsúlytól, magasságtól, a sport intenzitásától függően ez napi 2-3 litert jelent. Ha ettől messze állsz, lehet az a kezdő cél, hogy amit iszol, az ne legyen vízhajtó (fekete/zöld tea, kávé) és törekedj arra, hogy az eddigiek mellé minden nap egy nagy pohár vízzel többet igyál. Ha kellően hidratált vagy belül, az a bőrödön is érződni fog. Sajnos a folyamat visszafelé nem működik. Nincs az a csodakrém, ami a dehidratált testedet visszatölti. A hidratáltságban nagyon sokat segítenek a magas víztartalmú zöldségek is. A saláták, savanyúságok, főzelékek mind támogatják a tested vízzel való feltöltését.

nevtelen_terv_2023-04-03t143233_293.png

Az egész tested és arcod leradírozása könnyebbé teszi a bőrödet. Számomra a testradír valamelyik Adrienne Feller testolaj sok finom sóval összekeverve (több só, kevesebb olaj). Ezzel intenzív mozdulatokkal átdörzsölöm az egész testemet, majd zuhany alatt tiszta vízzel leöblítem magam. Ezután a bőrömön maradt olajat a vízzel bemasszírozom és ettől úgy érzem magam, mint aki friss bőrt növesztett. Ennek a szalon változata a Body Butter Peeling, ami ilyenkor tavasszal csodás kiegészítője egy aromaterápiás testmasszázsnak, vagy arckezelésnek.

Az arcomra a Hungarian Spring arcradírt használom hetente egyszer. Mivel az arc és a test bőre érzékenységben, vastagságban eltér, így a testradírt csak a testre, arcradírt az arcra használjunk.

nevtelen_terv_2023-04-03t144332_766.png

A Hungarian Spring mélytisztító maszk hetente 1-2 alkalommal ilyenkor tavasszal csodásan felfrissíti, tisztítja, remineralizálja az arcomat. Egy kevés arcpermettel könnyítek az állagán a tenyeremben összekeverve és lemosom, még mielőtt rászáradna az arcomra (ez kb. 8-10 perc).

A Salvia, a Florina és az Aminea arcolajok a tavasz energiáit hordozzák. A Salvia a megtisztulást igénylő arcbőr ideális arcolaja (fertőtlenít, összehúzza a pórusokat, gyulladáscsökkentő hatású). Az Aminea az érzékeny, kipirosodásra hajlamos arcbőrt nyugtatja meg, és segít a gyulladáscsökkentésben, a Florina olyan, mintha egy virágos réten hempergőznénk meg a fűben. Csupa frissesség, virágillat, üdeség, üvegbe zárva.

Ha gyulladt achnék jeleznék az arcodon, hogy tisztításra van szüksége, kérj időpontot egy képzett szépségterapeutához, hagyd békén a bőrödet és a gyulladt pontokat ecseteld töményen teafa és orvosi levendula illóolajjal 1:1 arányban, naponta minimum 2x. A kakukkfű aromavíz tökéletes bőrfertőtlenítő, az egész arc, dekoltázs, vagy a hát áttörölhető vele, naponta kétszer, de szükség esetén többször is.

Az egyre melegebb időben eljön a hidratáló krémek ideje. A Hungarian Spring Extra Hidratáló krém, vagy a Rose De Luxe Hidratáló krém ebben az átmeneti időszakban elegendő táplálást és hidratálást adnak az arc, nyak és dekoltázs bőrének.

Az arc- és testkezelések akkor mutatják meg a legtöbbet magukból, ha rendszeresen megajándékozod vele magadat, de évszakváltáskor különösen sokat kaphatsz egy tisztító, frissítő, feltöltő kezeléstől.

nevtelen_terv_2023-04-03t150044_953.png

Egy aromaterapeutától és szépségterapeutától pont azt kaphatod, amire a testednek, a bőrödnek, a lelkednek szüksége van. Ha kell, teljes kikapcsolódást, alvást, ha kell, maximális felfrissülést, energiát adó illóolajokkal, ha kell, erőt és lendületet. A tavasz már a bőröd alatt van, használd ki minden ajándékát!

Szerző:
Böröcz Bori

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.