Kora őszi szépségrutin by ADRIENNE FELLER

Itt az ősz és ilyenkor már egészen más a bőrápolási rutin, mint nyáron. Nyáron például én nem radírozom a bőröm, vagy csak nagyon elvétve. Az ok nagyon egyszerű. A gyönyörű barnaságomat nem szeretem leradírozni. Nem teszem ki a bőröm a tűző napnak, mindig árnyékban vagyok, ezért szép, puha, bronzos színe lesz a bőrömnek, amit addig élvezek, amíg csak lehet.

A bőrápolásra pont úgy érdemes gondolni, mint az öltözködésre.  A nagy forróságban alig kívánunk egyebet, mint egy kis hideg permetet, pár csepp arcolajjal, de amikor kissé hűvösebbre fordul az idő, akkor jöhetnek a picit teltebb kozmetikumok.

oszi_szegsegrutin

Íme a javaslatom egy kora őszi szépségrutinhoz:

1. Rose de Luxe arclemosó tejjel mosd le az arcodat. Itt javaslom a meleg frottír kendőt, azzal csodásan el tudod távolítani a sminket és a szennyeződést a bőrfelületről.

2. Rose de Luxe micellás vízzel töröld át, hogy a maradék szennyeződést is eltávolítsd. Ebbe a termékbe tettünk finom rózsavizet és virágesszenciákat, hogy a bőrödet felhangoljuk és ragyogóvá varázsoljuk.

2. Hungarian Spring arcradírral radírozd át az arcodat, majd ezt is meleg frottírkendővel távolítsd el.

3. Hungarian Spring pezsdítő krémmaszkot helyezd fel a bőrödre és hagyd fent 15 percig. A benne lévő termálvíz, gyógynövények, regeneráló illóolajok csodásan élénkítik és táplálják vissza a bőrödet. Az illóolajok illata úgy van megkomponálva, hogy a lelkedet is kisimítsa. Pihenj le erre a 15 percre és lélegezz mélyen, hogy az aromamolekulák minden sejtedhez elérjenek. 15 perc után bő vízzel mosd le az arcod.

4. Amíg a pakolás hat, jöjjön a tested. Add meg neki is, ami jár. Én magam szeretem a testolajat, mert azzal nem csak a testem bőrét hidratálom, de az ízületeimet is jól beolajozom. Ne feledd a régi mondást: ép testben ép lélek. A tested is megérdemli a gondoskodást. A testolaj adja meg az igazi törődést, mert nem csak hidratál, és nem csak táplál, de csodálatosan támogatja, hogy a hajlékonyságodat testi és lelki szinten is megőrizd.

Ardonia – ha a bőröd táplálásra vágyik

Salvia – ha energiával szeretnéd feltölteni a bőröd, vagy egy méregtelenítő kúrába vágsz bele

Aminea – ha fáradtak a lábaid, esetleg visszeres vagy, ezzel erősítheted az ereket és rugalmasíthatod a bőrödet

Florina – ha a tavasz új lendületére vágysz és a virágok finom energiájával táplálnád a bőröd

Ignisia – ha pezsdülésre vágyik a bőröd és formába, lendületbe kívánod hozni magad

5. Most jöjjön az arcpermet. Ha érzékeny bőrű vagy, akkor a Herba Aromazent, ha élénkítésre vágysz, akkor a Flora Aromazent, ha pedig szeretnél egy igazi ránctalanító hatást, akkor a Hungarian Spring arcpermetet használd. De ha ennél még többre vágysz, mondjuk a hyaluron vízmegkötő erejét is szeretnéd a bőrápolásodba beépíteni, akkor használd a Rose de Luxe hyaluron arcpermetet. A dokoltázsodról se feledkezz meg!

6. Pár csepp arcolaj, hogy a bőrödnek megadd a végső ragyogást. Itt szabad kezet adnék. Válaszd az Aromazen arcolajaink közül a bőrödnek megfelelőt:

Salvia – ha problémás bőröd van

Ignisia – ha fakó, élettelen a bőröd

Aminea – ha pirosodásra hajlamos a bőröd

Florina – ha érzékeny, vékony a bőröd

Ardonia – ha táplálásra vágyik a bőröd

Rose de Luxe – ha a luxus elemi igényed

2-4 csepp arcolajat a két kezeden oszlass el és masszírozd be a hidratált bőrödbe. A szem környékét se kíméld. Add meg neki, ami jár! Jól masszírozd át az arcolajjal, csodát fog tenni a bőröddel, még a duzzanatot is lejjebb viszi, akár el is tünteti.

7. Az arcolaj után itt az ideje, hogy foglalkozz a szemkörnyék regenerálásával. Ez a terület, érzékenysége miatt fokozott figyelmet és finomabb hatóanyagokat igényel. Ehhez tökéletes segítség a Hungarian Spring, vagy Rose de Luxe szemránckrém.

8. És most jön a hidratálás. Rose de Luxe hidratáló krémet ajánlom, mert benne van minden, ami nő és lélek. De ha a termálvíz regeneráló ásványaiban szeretnél elmerülni, megszépülni, akkor legyen a Hungarian Spring hidratáló fluidum, az még kora ősszel bőven elegendő az arcolajjal kombinálva. A Shine hidratálókrém pedig maga a csoda. Itt szabad kezet adnék Neked, válassz közülük olyat, ami most Neked a legmegfelelőbb. A lényeg, hogy a bőrödbe egy borsónyit jól masszírozz be. A nyakadat se feledd és a dekoltázsod is legyen átmasszírozva.

Ezután jöhet a smink.

oszi_szepsegrutin

Ne feledd, hogy a szépség az élet inspiráló ereje. Szépnek születtél, de a szépséget minden nap ápolni kell.
Tegyél meg mindent, amit csak tudsz, hogy jól érezd magad a bőrödben, mert ezt csak Te teheted meg.

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.