Tavaszi bőrápolás az egészségmegőrzés tükrében

Ennyire még sosem éreztük a bőrünkön, hogy az egészség milyen végtelenül fontos. A bőr kitüntetett szerepet játszik a szervezet védelmében, annak egészségének megőrzésében. Egyrészről elhatárol bennünket a külvilágtól, másrészről pedig összeköt vele. Mivel a bőr ugyanabból a csíralemezből alakul ki, mint az idegrendszer, ezért szoros kapcsolatban van vele. Azonnal reagál arra, ami zajlik a lélekben. A bőrünk, mint egy tükör megmutatja milyen egészségi és érzelmi állapotban vagyunk éppen, vagy már egy hosszabb ideje.  A magyar nyelv fantasztikus képi megjelenítéssel mesél arról, hogy az érzelem hogyan jelenik meg a bőrön.

  • Jól van a bőrében.
  • Nem fér a bőrébe.
  • Nem viszi a bőrét a vásárra.
  • Szeretné épp bőrrel megúszni a dolgot.
  • A saját bőrömön érzem a nehézséget.
  • Majd kibújik örömében a bőréből.
  • Senki sem tud kibújni a bőréből.
  • Vastag bőr van a képén.
  • Nem fér a bőrébe.
  • Nem szeretne a bőrében lenni.
  • Libabőrös lesz tőle.
  • Rossz bőrben van.
  • Báránybőrbe bújt farkas.

Mostanra már világosan látjuk, hogy vannak helyzetek, amikor már nem csak elképzelés, hogy az immunrendszerünk kiegyensúlyozott állapota mindennél fontosabb, hanem kézzelfogható valóság. Ennyire még sosem éreztük, hogy a saját bőrünket visszük vásárra, ha nem gondoskodunk megfelelően magunkról.  Mivel az immunrendszerünk az első védelmi vonalunk és ehhez a védelmi vonalhoz szorosan kapcsolódik a bőrünk, ezért semmi olyat nem javallott a bőrünkre kenni, ami azt terheli vagy ártalmas számára.

A bőr jóllétét meghatározza az érzelmi állapotunkon túl a napi táplálékunk, a mozgás jelenléte vagy hiánya, illetve a naponta használt kozmetikum. A bőr számára csak és kizárólag a természetes alapanyagokból készült termékek nyújtanak megoldást. Növények tiszta kivonatai, természetes vitaminok, tiszta víz, illóolajok, hidegen préselt növényi olajok, ásványok, termálvizek és így tovább. A lényeg az élőn van. Mert élőt csak élővel lehet egyensúlyba hozni, hát még szépíteni!  Amióta az ember a szépségével bármilyen módon is törődik, mindig a természetet hívta segítségül. És bölcsen tette. Az csak a modern kor betegítő sikkje, hogy szintetikus anyagokkal akarjuk kiváltani a természetből eredő, ránk harmonizálóan ható anyagokat. Pedig a természet mindent biztosít számunkra.

Az ADRIENNE FELLER természetes kozmetikumoknak alapját képezik a hidegen sajtolt olajok, melyek olyan esszenciális zsírsavakat és vitaminokat tartalmaznak, amik elengedhetetlenek a sejtek egészséges működéséhez. A velük összekapcsolódó illóolajok pedig támogatják a sejtek kommunikációját, mely az egészséges élet alapja. Ha olajozott a testünk és értsd ezt szó szerint, akkor mi magunk is olajozottan működünk. Gondolkodásban és mozgásban egyaránt.  A gondolkodásunk pedig visszahat az egészségi állapotunkra, így magára a szépségre.

Az Ardonia arcolaj és testolaj különleges növényi olajok elegye. Tápláló és kiegyensúlyozó hatásúak. A bennük lévő mirha, tömjén pedig sejtregeneráló, szépítő, bőrfeszesítő erejű. Azért választottuk a hónap kedvencének, mert az április még időjárás szempontjából nagyon kiszámíthatatlan és az a helyzet, amiben most vagyunk pedig kifejezetten instabilizáló lelkileg. Ezért az Ardonia termékek a maguk balzsamos energiájával jól illeszkednek a mostani kibillent, kapaszkodók nélküli helyzethez.

Az Ardonia testolajat fürdés után a még nedves bőrbe jól masszírozd be a szív irányába. A testolajban lévő tápláló jojoba, shea olaj és a melegítő, regeneráló mirha, pacsuli, tömjén illóolajok tökéletesen hozzásegítik a bőrt és az egész szervezetet az egyensúly megteremtéséhez.

Az Ardonia arcolaj egy igazi költemény a villányi kékszőlő, a szilvamag-, a búzacsíra-, a csipkebogyó olajok harmonikus kompozíciójával. A szantál és geránium a tömjénnel és mirhával együtt, a benne lévő A- és E-vitaminokkal tökéletesen táplálják, regenerálják a bőrt és még a leket is megszólítják.

A Flora, Herba vagy a Hungarian Spring arcpermetek alkalmazása után pár cseppet vigyél fel az arcbőrödre és masszírozd be. Ezután jöhet az általad kedvelt hidratáló krémünk egyike.

Bőrbeszéd

Bármennyire is mást szeretnénk, mindenki csak a saját bőrét viheti a vásárra, nem másét. Csak a saját bőrünkön fogjuk érezni a következményeket, mert nem bújhatunk ki belőle. Fontos, hogy ha libabőrös leszel, hallgass magadra és ne folytasd, a tested pontos jelzést ad. A báránybőrbe bújt farkasoktól pedig óvakodj és vidd el az irhádat onnan, ahol nem vagy kívánatos. Ha kiver a víz, tudd, a határaidat kell meghúznod. S ha majd kibújsz a bőrödből örömödben, hát szabadítsd fel! Táncolj, dalolj, adakozz!

Egy szó, mint száz, a cél az, hogy jól érezzük magunkat, hogy rossz bőrbe soha ne kerüljünk!

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.