Arcolaj vagy hidratálókrém?

Arcolajat vagy hidratálókrémet használj, esetleg mindkettőt? Nem árulunk zsákbamacskát: nem kell választanod, használd minkettőt! Az viszont már nem mindegy, milyen sorrendben, és miért, nézzük sorban!

 

Miért és mikor használd az arcolajat?

 

Sokan azt gondolják, hogy az arcolaj csak a nagyon száraz bőrnek tesz jót, esetleg csak a téli, hideg időszakban érdemes használni. Ez egyáltalán nem így van! A hidegen sajtolt növényi olajokból készült arcolajat minden nap érdemes használni évszaktól függetlenül: az arcolajnál nincsen jobb, amit a bőr kaphatna, hiszen nagy mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és egyéb természetes hatóanyagot tartalmaz, amely táplálja a bőrt.

Ezért van szüksége az arcbőrnek az olajokra:

 

  • Megőrzik az arcbőr hidratáltságát.
  • Természetes anyagokkal látják el az arcbőrt.
  • Fokozzák az arcbőr regenerálódó képességét.
  • Lassítják a bőröregedést.

 

Ne felejtsd el, hogy az arcolajat nem úgy kell használni, mint egy krémet: az olaj  önmagában nem képes hidratálni a bőrt, mivel nincs benne víz. Ezért fontos, hogy mindig nedves arcbőrre vidd fel, így – bár az olaj magától nem ad nedvességet a bőrnek – segít megőrizni azt. Elegendő belőle pár csepp, ezt oszlasd el egyenletesen az arcbőrön és a dekoltázson, majd gyengéden masszírozd át, hogy minden értékes cseppje eljusson a bőröd mélyebb rétegeibe is. Arcolajat tehát reggel és este lefekvés előtt is érdemes használni. Még egy gyakori tévhitet el kell oszlatnunk: sokan azt hiszik, hogy az arcolaj a zsíros bőrt zsírosabbá teszi. Épp ellenkezőleg: a válogatott növényi olajok és illóolajok elegye segít szabályozni a bőr faggyútermelését, ezért a zsíros vagy vegyes bőrnek is kifejezetten jót tesz.

Az ADRIENNE FELLER arcolajok ráadásul nem pusztán növényi olajokat tartalmaznak, hiszen  válogatott, prémium minőségű illóolajokkal is gazdagítjuk őket. Az illóolajoknak kulcsszerepe van abban, hogy kozmetikumaink a lélekre is hatnak, hiszen nem csak erős fizikai hatással rendelkeznek, hanem egy semmihez nem fogható éteri minőséggel is. Az illóolajok ezen minősége képes az ember lelkével együtt rezonálni és tereket megnyitni. Így lesz az arcolajos masszázs aromaterápiás kezelés is egyben, minden nap. Az arcolaj után pedig jöhet a következő lépés: a hidratálás!

 

Mikor és miért használd a hidratálókrémet?

 

Az arcolaj felel a bőr harmonizálásáért, táplálásáért, a krémek legfontosabb feladata pedig a bőr hidratálása. A hidratálókrémeket szintén az év minden napján, de könnyed állaguk miatt inkább a tavaszi és nyári időszakban érdemes használni. Az arcbőr az egyik legvékonyabb és legérzékenyebb bőrfelület a testünkön. A hidratálás az egyik legjobb dolog, amit arcbőrödnek adhatsz, ha azt szeretnéd, hogy az hosszú távon is szép maradjon. Nem véletlenül fontos a napi elegendő mennyiségű folyadékbevitel: a testünkben lévő víz mennyisége az egész szervezetünk egészsége szempontjából meghatározó, és hiánya a bőr állapotán látszik meg először. A száraz bőrön könnyebben alakulnak ki a bőrfelszíni, finom ráncok. A víz feltölti a sejteket – olyan, mintha felpumpálná a bőrt – így a ráncok kevésbé lesznek látványosak. A fiatal, ragyogó bőr egyik kulcsa a kollagén, a kollagéntermeléshez pedig szintén vízre van szükség. Ha belülről naponta biztosítod a megfelelő mennyiségű folyadékot, akkor jöhet a küldő hidratálás! Amikor hidratálókrémet választasz, figyelembe kell venned az életkorodat, a bőrtípusodat, sőt, és az évszakra jellemző időjárást is.

Így hatnak a jó hidratálókrémek:

 

  1. helyreállítják a bőr „védőgát” funkcióját
  2. csökkentik a bőrön keresztüli vízvesztést
  3. visszaállítják a bőr természetes védőrétegét
  4. fenntartják a bőrfelszín épségét, sértetlenségét
  5. megtartják, esetleg emelik a bőr víztartalmát

 

A hidratálókrém használatát ezért a szépségápolási rutin legvégére javasoljuk. Éjszakára nem biztos, hogy szükséged lesz rá, lehet, hogy számodra elegendő az arcolaj, de nappalra, különösen smink alá mindenképpen használj. A krémet mindig oszlasd el a két tenyeredben, majd ritmikus mozdulattal masszírozd be a bőrödbe addig, míg a krém be nem szívódik. Ne csak az arcodat, hanem a dekoltázsodat is masszírozd át egészen a melledig!

 

Mitől extra egy hidratálókrém?

 

Extra hidratálókrémet általában érettebb bőrre használjunk. Ez azonban nem szigorú szabály. Előfordulhat, hogy egy fiatal bőr adott időszakban gazdagabb táplálásra vágyik: az extrém száraz, vízhiányos, fakó és vitaminhiányos bőrökre kiváló választás. Érdekesség, hogy bár extra hidratálást biztosít, ezeknek a kozmetikumoknak mindig nagyon könnyed a textúrája, így nappali használatra javasoljuk. Erőteljes antioxidáns hatással rendelkezik, vitalizálja és hidratálja a bőrt.

A hidratáló krém tehát védi a bőrt a kiszáradástól és a bársonyossá varázsolja: mindig intenzív masszázzsal vidd be a bőrbe, hogy ezzel ne csak a hatóanyagot masszírozd be, hanem egyben a bőrt is tonizáld.

 

Szeresd a bőröd és kényeztesd, tápláld természetes anyagokkal: meg fogja hálálni!

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.