Könnyed, mint a nyári szellő: elixírek és fluidumok

Nyakunkon a nyár, jönnek a meleg napok! Végre újra elő lehet venni a könnyű, nyári ruhákat, melyeknek az érintése a melegben lágyan simogatja az ember bőrét. Apropó, bőr: a ruhatáraddal együtt ideje lecserélni a bőrápolási rutinodat is, hiszen nyáron másképpen kell gondolkodnod a bőrápolásról. Ne aggódj, nem kell túlbonyolítani a dolgot: a bőrödnek pont az esik jól ilyenkor, ami a testednek is. Ha meleg van, sokkal többet iszunk, és inkább a hűsítő, könnyű, hidratáló ételeket kívánjuk. Így van ezzel a bőr is, hiszen nem egy tőlünk független létező: bennünk, körülöttünk, belőlünk van. Pont úgy érzi magát, ahogy te: ha te boldog vagy, akkor a bőröd is boldog, ha szomorú vagy, akkor a bőröd is szomorúvá válik. Ha szomjas vagy és meleged van, akkor a bőröd is így érzi magát. Az étkezés terén jön a könnyű, hideg levesek, citromos limonádék és roppanós saláták ideje, a bőrnek pedig a könnyed,  hidratáló ápolás.

Hidratálj kívül-belül

 

Ha lehet, kezdd a napot egy nagy pohár citromos vízzel! Ez beindítja az emésztést, és szuperül hidratál. Nagyon frissítő érzés, ha először száraz kefével átdörzsölöd a tested és csak utána zuhanyozol le, lehetőleg  hideg – meleg váltott zuhannyal. Ezután jöhet a testolaj, a még nedves bőrbe masszírozva: ez serkenti a vér-és nyirokkeringést és szó szerint beolajozza a tested, hogy olajozottan működj testileg és lelkileg. Az AromaZen Aminea testolaj hűsítő, cédrusos-borsmentás illatával nagyon jó választás egy meleg napon. Ami pedig az arcápolást illeti, továbbra is a víz jegyében érdemes gondolkodni. A Hungarian Spring arcpermet hidratálja és szépen előkészíti a bőrt az arcolaj használatára. Igen, nyáron is érdemes arcolajat használni, mert ellátja a bőrt fontos vitaminokkal és esszenciális zsírsavakkal, és egyáltalán nem zsírosít. Ezután jöhet a könnyed hidratálás, elixír vagy fluidum formájában.

 

Mikor és miért használd az elixírt?

 

Az elixír könnyű állagú, hidratáló és erőteljesen tápláló hatású, ezért érett bőrre jó választás, de akkor is segíthet, ha úgy érzed, a bőröd extra regenerálódásra vágyik. Az elixír – ahogy a neve is utal rá – egy vitamin- és gyógynövénykoncentrátum, mely a benne lévő aktív molekuláknak köszönhetően erőteljes antioxidáns és sejtregeneráló hatású. Hatékonyan veszi fel a harcot a ráncok ellen: fokozza a sejtek megújulási folyamatát és mélyen regenerálja, táplálja és feszesíti az érett arcbőrt. Nőknek a Hungarian Spring elixírt, férfiaknak a Pour Homme elixírt ajánlom. Ez utóbbi talán azért olyan népszerű a férfiak körében, mert nem kell hosszasan kenegetni, tényleg pillanatok alatt felszívódik, és vitalizálja, regenerálja a bőrt és erősíti annak szerkezetét.

 

Mikor és miért használd a fluidumot?

 

A fluidumot – a latin fluidum szó jelentése: folyadék – akkor válaszd, ha a bőröd könnyű hidratálásra és finom táplálásra vágyik. Ez a gyorsan felszívódó, mélyen hidratáló hatású bőrápoló nem nehezíti el a bőrt, ezért a legmelegebb napokon sem fogod soknak érezni. A Hungarian Spring hidratálófluidum az ásványi anyagokban gazdag magyar termálvíz segítségével nem csak segít a bőrnek megtartani a nedvességet, de táplálja is. A benne lévő cseresznyevirág és a rozmaring kivonat stimulálja és regenerálja a bőrsejteket. Olyan a bőrnek, mint egy nagy pohár, frissítő ital: hatására a bőr feszessé, üdévé és élettelivé válik.

Párja a férfiak arcbőrére kifejlesztett Pour Homme hidratálófluidum, mely a bőr hidratálása mellett, magas antioxidáns-tartalma miatt hatékony védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben és csökkenti a finom ráncokat.

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.