Nyári instant bőrszépítő tippek

Lassan rákanyarodunk a nyár utolsó heteire. Mostanra a meleg, a napsütés, az izzadás mind meglátszik a bőrömön, a hajamon, az arcomon és az egész testemen akkor is, ha a 11 és 15 óra között idősávot szinte mindig szobában töltöm. De ha az én testem nem mutatná a nyár nyomait, a gyerekeim bőre és haja végképp július-augusztusi formát öltött.

A sok strandolás, klóros úszómedencék vize, a sós tengeri víz, a napi rendszerességű hajmosás, a napsütés, a meleg kiszőkítette és kiszárított a hosszú és dús hajukat, de az én rövid és sötétbarna hajamon is érződik, hogy jóval szárazabb, mint szokott. A tartósan 30 fok körüli időben hiába használom a könnyű nyári hidratáló fluidumot (én a női és a férfi verziót is szeretem, így bármelyiket szívesen használom és), és a Rose de Luxe Hyaluron szérumot, amit tökéletesen felvesz a bőröm, de nem elég. Érzem a napi arcolaj és testesebb szérumok hiányát, de ilyenkor nem esik jól. A testápoló és a testolaj alatt is úgy érzem, 5 fokkal melegebb van, így csak a hűvösebb napokon tudom őket használni.

Ilyenkor jön el számomra a pakolások és a rendszeres olajos testradírozás ideje. Mindaz, amit leírok, igaz egy hosszabb-rövidebb nyaralásra is, akár városnézés, akár hegymászás, akár vízparton pihenésről van szó.

Testradírt készíteni könnyebb, és gyorsabb, mint leírni. A minimum program egy jó minőségű hidegen sajtolt olaj, és egy jó minőségű nem túl finomra, nem túl durvára őrölt só. Ebből a kettő összetevőből keverek egy pép sűrűségű keveréket és átdörzsölöm vele a testem. A testradír olaj része lehet a Sunsol Bronz napolaj, de lehet a kókuszolaj, amely hűsít, hidratál, táplál is egyben, a meggymagolaj, amely marcipános illata és bőrregeneráló hatása miatt elsőszámú kozmetikai alapanyag, a búzacsíra olaj, ami bársonyossá varázsolaj a bőrt, vagy ezek keveréke.

A kókuszolaj illata nagyon illik a nyárhoz. Ha emellé részben sárgarépa macerátumot keversz, nem csak táplálod és hidratálod a bőrödet, de a sárgarépa macerátum hatóanyagai regenerálják a naptól és melegtől kiszáradt bőrt, segítik az egyenletes barnulást és a már megszerzett barnaság megőrzését támogatják. A sárgarépa macerátum egyértelműen a nyár növényi olaja.

Ha még magasabbra akarom emelni a wellness fokozatot, illóolajat is keverek a testradírba, arra viszont figyelek, hogy ilyenkor nyáron kerülni kell a fényérzékenyítő illóolajokat, mint a citrus félék, vagy a Fény esszencia. Egy adag testradírba 10-15 csepp illóolajat keverek bele. A nyári kedvencem:

Ez a keverék a borsmenta és orvosi levendula illóolajnak köszönhetően hűsít és frissít, a brazíliai eukaliptusz pedig nyugtat, pozitív hatással van az önbizalomra, önértékelésre. Várandósság vagy szoptatás esetén alacsonyabb cseppszámot használj, a borsmentát pedig hagyd el.

A bőrradírozást közvetlenül a zuhanyzás után végzem. A még nedves bőrömet alaposan átdörzsölöm teljes tenyérrel, finom és nagyívű mozdulatokkal. Normális, ha kipirosodik a bőröm, vagy a só kicsit csípi a mikrosérüléseket. Ezután már csak langyos vízzel mosom le magam, szappant nem használok, hogy az olaj rajta maradjon a bőrömön és tápláló, regeneráló hatását ki tudja fejteni. A teljes testemet átmasszírozom a víz és olaj keverékével, ami csodás emulziót képez a bőrömön. A radírozás eltávolítja az elhalt hámréteget, selymes, bársonyos lesz a bőröm még napokig. Hetente egyszer ismételhető a radírozás.

A saját és a gyerekek hajára hajpakolást készítek ricinus olaj és kókuszolaj keverékéből (kicsit meg kell melegíteni, mert a kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd, a ricinus olaj pedig az egyik legviszkózusabb olajunk). A növényi olajba teszek 5 csepp atlasz cédrust, 5 csepp ciprust és 5 csepp rozmaring ct. verbenont. Minél tovább marad a pakolás a hajon és a fejbőrbe masszírozva, annál tovább tudja kifejteni az olaj a védő, regeneráló hatását, az illóolajok pedig a fejbőr és a hajhagymák stimuláló hatását. Majd a hatóidő letelte után (minimum egy óra) samponnal megmosom a hajam.

Az arcomra a nyárnak ebben az időszakában már hetente kétszer teszek fel tápláló és tisztító pakolást felváltva. A Hungarian Spring mélytisztító maszk remineralizálja, frissíti, tisztítja a bőrömet, összehúzza az arcbőr pórusait. Ezzel felváltva a Hungarian Spring pezsdítő krémmaszk táplálja, feltölti, hidratálja a bőrömet. Addig, amíg vissza nem tudok térni a meleg miatt ahhoz a rutinhoz, amit igényel a bőröm, ezekkel a arc- és hajpakolásokkal, illetve a testradírozással adom meg azt az extra táplálást az egész testemnek, amire meleg ide, vagy oda, szükségem van az év 365 napján.

 

 

 

 

 

 

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.