Őszi arc-, és testápolási rutinok

Idén szépen lassan kúszik be az ősz az életünkbe.

Ahogy a napi rutin megváltozik a tennivalók sorától, ahogy átalakul a családi működés, a reggeli kelés-uzsonna készítés-gyorsabb reggelik-különórák-esti edzések-színház-baráti találkozások, úgy változik az arc-, és testápolásunk is.

A nyári meleg és a rengeteg napsütés akkor is meglátszik az egész test bőrén, ha fényvédővel kelsz és fekszel. Sok a hiperpigmentált rész, főleg az arcon, a nyak-dekoltázs bőrén, vállakon, felkaron. Van, hogy elmaradt a megszokott professzionális tisztítás, így ez ősz elején már nagyon aktuális a sok izzadás, meleg és a fokozott faggyútermelés miatt.

A legjobb, amit tehetsz, hogy ilyenkor elmész egy szépségterapeutához egy tisztító, hidratáló arckezelésre, és vele átbeszéled a bőröd aktuális állapotát, az irányt, hogy ősszel merre menj tovább az arc-, és testápolásban.

De itt van néhány tipp, hogy mik azok a változtatások, amikkel a nyár után regenerálni tudod a bőrödet:

  1. A rendszeres, heti egyszeri arc-, és testradírozással segíted a bőröd megtisztulását, és elősegíted, hogy a többi arc-, és testápoló termék jobban tudjon hasznosulni. A Hungarian Spring arcradírral óvatosan, finom, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át az arcod, dekoltázsod, és hagyd a bőrödön a radírt 1-2 percig, majd bő vízzel mosd le. Az orvosi zsálya és az izsóp illóolajok nem csak a bőröd megtisztulását segítik elő, de erőt, frissességet adnak.
  2. A Sárgarépa macerátum az egyik legjobb növényi olaj a napkárosodott bőr regenerálására. A benne lévő antioxidánsok segítik a naptól kiszáradt, hiperpigmentált bőr természetes gyógyulási folyamatait. Használd az arcbőrödnek megfelelő permettel (a Rose de Luxe Hyaluron arcpermet különösen jó választás a benne levő hyaluronsav extra hidratáló hatása miatt), naponta reggel, vagy este 5 cseppet. Permetezd át az arc és a dekoltázs bőrét, majd dinamikus mozdulatokkal masszírozd be a Sárgarépa macerátumot. A testeden is használd, fürdés után, a még nedves bőrödön.
  3. Mivel nyáron könnyű elcsábulni a kevés és napi egyszeri könnyű hidratáló fluidumok felé, így ősz elejére sokak bőre igényli az extra táplálást. Ezt arcpakolásokkal tudod megadni, heti egyszer, az arcradírozás után. Ha professzionális tisztítást igényel a bőröd, akkor a Hungarian Spring mélytisztító maszk segíti a bőröd tisztulását, a pakolásban lévő gyógyiszap remineralizálja, az orvosi zsálya illóolaj és a kékszőlőmag energetizálja, élettel töltik meg az arcbőrödet. A Rose de Luxe krémpakolás visszaadja a bőröd rugalmasságát, hidratálja és táplálja az igénybe vett arcbőrt. A krémpakolásokkal a hatóidő után akár masszírozhatod is az arcod, nyakad, dekoltázsod bőrét, majd mosd le bő vízzel a megmaradt pakolást.
  4. Itt az ideje, hogy visszatérj a testesebb krémekhez, és éjszakára egy táplálóbb terméket válassz, hogy reggelre fel tudjon töltődni a bőröd. Nappalra a Hungarian Spring extra hidratálókrémet, vagy a Rose de Luxe hidratálókrémet ajánlom. Arcpermettel kiegészítve még gyorsabban szívódnak fel a hidratálókrémek, így könnyebb a reggeli sminkelés. Estére vagy egy arcolajat, vagy valamelyik tápláló krémet válaszd. Az Aromazen Ardonia arcolaj vagy a Rose de Luxe arcolaj maga a táplálás és a regenerálás. Használd az arcpermettel átnedvesített bőrödön, 3-5 cseppet. Masszírozd át dinamikus mozdulatokkal az arcodat. Hagyj időt erre, a bőröd meg fogja hálálni. Szívd magadba az arcolaj illatát, tarts kis öblöt a tenyeredből, és érezd az Aromazen Ardonia arcolaj mély, földes illatát, mellyel az őszi termények, a betakarítás, a szelíd őszi meleg energiáját simítod a bőrödbe. A Rose de Luxe arcolajban a damaszkuszi rózsa, a mirha a lelkedet szólítja meg, kibéleli a szeretet puhaságával.
  5. A testednek is szüksége van az extra ápolásra. Használd az Aromazen Ardonia testolajat, hogy az ősz energiái, a szüret, a betakarítás, a jutalom áramolhassanak az egész testedben.

Adj időt magadnak az arcod és tested ápolására. Térj vissza abba a rutinba, hogy reggel és este pár percre magad felé fordulsz, megadod a testednek, amit egy dolgos nap után megérdemel, reggel pedig azzal az energiával indítod a napod, hogy jól táplálod magad, törődsz az egészségeddel, a szépségeddel, a lelkeddel. Ha ezt Te megteszed magadért, akkor könnyebb lesz ugyanezt várnod a magad irányába másoktól és a mások irányába meg is adni nekik. A harmónia és a kölcsönösség néha ilyen kis dolgokból indul és reggel, a fürdőszobában kezdődik.

Szerző:

Böröcz Bori

 

Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.