3 tipp, amivel megelőzheted az őszi betegségeket

nevtelen_terv_2.jpg

Az egyensúly nagyon fontos a hétköznapjainkban. Az alábbi tippek nekem beváltak, ezért is osztom most meg Veled.

 

1. Pihenj mielőtt kimerülnél

Nem tudom, hogy Te hogy vagy ezzel, de nekem külön figyelmet kell fordítanom arra, hogy az életembe rendszeresen beiktassak pihenő fázisokat, hogy még azelőtt pihenjek, mielőtt teljesen kimerülnék. Őszintén szólva nem ilyen mintát hoztam magammal, ezért ez a rész nem ment annyira egyértelműen. Mindent kibírok alapon addig tettem a dolgomat, míg aztán egy kanyarnál hupp, kidőltem. Talán a kor is hozza magával, de ma már sokkal okosabban teszem a dolgom. Beiktatok pihenést. A pihenés lehet napi, heti, havi és persze éves pihenés. Mindegyikre szükség van, de talán a legnagyobb szükség a napi és a heti pihenésre van.

A napi pihenésemet úgy intézem, hogy igyekszem korán lefeküdni és inkább korán kelni. Ez a természetes ritmusa az embernek, ez az ami tölti igazán. Az éjfél előtti alvás és a hajnali, a napfelkelte körüli kelés. Akkor a felkelő nap energiája is egy akkumulátorként épül be az ember testébe, lelkébe. A fürdést nem csak a tisztálkodásra használom, hanem arra is, hogy a napi nehézségeket lemossam magamról. Megtisztulni testestül-lelkestül. Ez nagyon fontos napi rutin.

A vasárnap pedig szent. Akkor a figyelmem a pihenésen, az ellazuláson és 100%-ban a családon van. A vasárnap ünnep, ami egymásról, a finom ételekről és sétákról szól.

 

 2. Az étkezésben légy a magad barátja

 A táplálkozás 7 alapelve szerint

  1. Mindig a szezonnak megfelelő ételt fogyassz
  2. Tapasztald ki, hogy mi jó neked, minden mást hagyj el és ne edd
  3. Gyümölcsöt semmivel ne keverd
  4. Sok zöldséget, sülve, főve, nyersen fogyassz
  5. Az ételt mindig jókedvvel, örömmel edd
  6. Egyél mértékletesen
  7. Étkezés után a kávét tisztán, feketén idd, mert csak akkor működik emésztés támogatóként

 

3. Használj illóolajat

Erősítsd magad Kék-esszenciával és Fény-esszenciával.

Esténként végy egy fürdőt úgy, hogy két evőkanál sóra csepegtess rá 15 csepp Kék-esszenciát, keverd hozzá a fürdővizedhez és merülj el a békét hozó, megtisztító univerzumban.

 A Kék-esszenciát másképpen is használhatod. Reggel a felkelés után 8 csepp Kék-esszenciát keverj hozzá pár csepp növényi olajhoz és dörzsöld be vele a tested tetőtől talpig. Nyugtató, harmonizáló, tisztító hatását így is maximálisan kifejti.

A Fény esszenciát pedig napközben bármikor belélegezheted mélyen, de a tenyeredbe cseppentve belőle egy-két cseppet, majd a hajadba dörzsölve az egész lényedet átjárja a felemelő energiája.

Az illóolajok napi használata jótékonyan hat az immunrendszerre, harmonizálja az idegrendszert és megnyugtatja a lelket.

 

 



Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.